INE
Economia 22/11/2022

El sector dels serveis de les Balears, líder a l'Estat: encapçala la crescuda de la facturació i l'ocupació

Els treballadors augmentaren un 9% el mes de setembre

ARA Balears
2 min
El sector serveis és un dels motors principals de l'economia balear

La recuperació turística ha provocat que el sector dels serveis de les Illes agafàs força. L'Arxipèlag es va posicionar com a líder en la facturació i en ocupació d'aquest sector el mes de setembre. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, el sector dels serveis illencs encapçala i lidera la reactivació d'aquest sector en el novè més de l'any, després que la pandèmia i la crisi econòmica que va derivar en la caiguda de la majoria de paràmetres del sector.

Pel que fa a la facturació dels negocis illencs que es dediquen al sector dels serveis, segons les dades de l'INE, el mes de setembre se'n va registrar un increment d'un 40,7%. Aquesta xifra situa l'Arxipèlag al capdavant del rànquing de regions on s'ha registrat un increment en aquest període, seguit de Galícia (+29,6%), i molt per sobre de la mitjana estatal, que segons les dades publicades aquest dimarts se situa en el 20,1%.

Un altre dels paràmetres en què el sector dels serveis lidera la recuperació d'aquest àmbit a l'Estat és la xifra de negocis que s'hi dediquen. Així, durant els primers nou mesos de l'any a les Balears es registrà un increment del 49% pel que fa a la xifra de negocis d'aquest sector, davant l'increment del 22,4% en la mitjana estatal.

En referència a la feina, les Illes també lideren l'increment en comparació amb el mes de setembre del 2021. En aquest cas, a l'Arxipèlag es registrà una pujada d'un 9%. Les altres comunitats autònomes on més ha crescut aquest indicador en el novè més de l'any en comparació amb l'any passat són les Illes Canàries, amb un 4,9%, i Extremadura, amb un 4,7%. Pel que fa a la situació de l'ocupació del sector dels serveis durant el 2022, segons les dades de l'INE, s'ha registrat un augment acumulat del 14,8%.

stats