Economia 03/07/2018

Les Illes Balears participen en el projecte europeu iBuy

Aquest programa pretén ajudar les regions participants en la implementació i millora de programes de compra pública innovadora per a diverses regions d’Europa

Ara Balears
2 min
Fotografia de família durant la primera reunió de l'IBuy a Lituània/ FUNDACIÓ BIT

PalmaEl parc tecnològic de Vílnius, Lituània, ha estat l'escenari del 'kick-off meeting' de l'iBuy, un projecte europeu dissenyat per fomentar i implementar de manera eficient nous programes de compra pública innovadora (CPI). El director general d'Innovació i Recerca, Pep Lluís Pons, va ser l'encarregat de representar les Illes en la primera reunió, que es va dur a terme els passats 28 i 29 de juny. A més del Govern de les Illes Balears, en el programa hi participen altres entitats públiques de regions europees de Lituània, Finlàndia, Romania, Grècia, Letònia i Portugal.

Pep Lluís Pons durant la presentació de les polítiques de compra pública a Balears. / FUNDACIÓ BIT

Pep Lluís Pons va presentar les polítiques de compra pública a l'Arxipèlag, de les quals va voler destacar "que és un procés que a les Balears estam iniciant amb una sèrie de projectes pilot, especialment en l'àmbit de salut, però existeixen altres àmbits recollits en la RIS3 que poden obtenir protagonisme, com el de l'economia circular, com la valorització de residus i la mobilitat. És una gran oportunitat per a les Balears participar en projectes en què compartim experiències diferents regions europees, les quals podem implementar a la nostra regió amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones i ser més eficients en la gestió de la compra pública".

La CPI és un instrument orientat al foment de les polítiques d'innovació perquè facilita a les empreses el desenvolupament de solucions innovadores a necessitats encara sense cobrir a través de demandes públiques pensades per afavorir estratègicament la innovació i el desenvolupament tecnològic. La implementació d'aquest tipus de contractació pública permet compensar la bretxa de mercat característica dels sectors d'alta tecnologia ja que, en reduir el risc, afavoreix la inversió privada en recerca i desenvolupament.

Dels 1.471.100 € de pressupost total, 220.000 € seran destinats a les accions a desenvolupar a les Illes Balears. Aquestes accions es duran a terme durant els pròxims quatre anys i mig, en què es desenvoluparan les dues fases del projecte iBuy, que pretén ajudar les regions participants en la implementació i millora de programes de CPI.

stats