Economia 17/03/2022

IAG dona un préstec de 100 milions d'euros a Globalia amb l'opció de comprar el 20% d'Air Europa

ARA Balears
1 min
Seu de Globalia a Llucmajor.

PalmaInternational Airlines Group (IAG) donarà un préstec de 100 milions d'euros a Globalia en els pròxims set anys que es podrà convertir en la compra d'un 20% d'Air Europa. Segons ha informat Europa Press, l'acord entre les dues entitats està ara a l'espera que la Comissió del Mercat de Valors aprovi les dades bancàries que tant IAG com Globalia els han facilitat.

Aquest és el segon préstec que podria rebre Globalia en els darrers mesos per tal d'evitar la fallida derivada de la crisi sanitària i econòmica que ha provocat la pandèmia. Cal recordar que el govern espanyol ja va atorgar a la companyia una ajuda de 615 milions d'euros, 140 dels quals són d'un préstec ICO i 475 una ajuda autoritzada per la SEPI. Pel que fa a aquest acord, la companyia de viatges té fins al 2024 per tornar els doblers a l'Estat, però abans de l'1 de juliol ja ha d'haver estabilitzat la seva situació econòmica, clàusula per la qual Globalia s'ha vist obligada a cercar noves línies de finançament.

El conseller delegat de l'International Airlines Group, Luis Gallego, ha justificat l'acord entre les dues companyies i la inversió que faran defensant "la importància estratègica que tindran aquests 100 milions en la viabilitat econòmica de Globalia". "Aquest acord ens donarà temps per avaluar amb exclusivitat estructures alternatives que puguin ser d'interès per a les dues companyies i que ofereixin beneficis significatius per als seus clients, empleats i accionistes", ha sentenciat.

stats