Economia 19/04/2022

Els hotelers neguen que aquesta temporada sigui tan bona com la del 2019

La presidenta de la FEHM, Maria Frontera, ha assegurat que l'ocupació per Setmana Santa ha superat el 85%

2 min
Turistes passegen per la Badia de Palma.

Palma"La situació és completament diferent, no estam davant una temporada com la del 2019". D'aquesta manera ha definit la presidenta de la Federació Empresarial d'Hotelers de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, com esperen aquesta temporada turística, que ja ha començat amb la Setmana Santa.

La inflació i els costos són els punts clau als quals ha apuntat Frontera per sostenir que el sector no espera enguany les mateixes xifres que l'any prepandèmic. Ha assenyalat que "les rendibilitats empresarials estan molt per davall del 2019" i ha defensat que "les regles del joc han canviat". La presidenta de la FEHM també ha explicat que, malgrat que les reserves anticipades han tornat, "no són com les del 2019", amb la qual cosa la majoria encara són de darrera hora.

Així mateix, Frontera també ha reconegut que la temporada turística ha començat bé. L'ocupació els dies forts de Setmana Santa ha estat, com a mínim, del 85% i en segons quins casos ha superat el 88%. A més, ha avançat que "les tendències són positives fins a l'octubre" i ha assegurat que no hi haurà tancaments d'hotels fins a acabar la temporada. "Hi ha consciència dels hotelers per mantenir i crear ocupació", ha afirmat Frontera, però també ha expressat que "el tema de la mà d'obra és un dels problemes més importants d'aquest estiu", sobretot pel que fa a les zones més allunyades dels nuclis poblacionals.

Sense por a Turquia

La guerra entre Rússia i Ucraïna pot fer que una destinació com Turquia, normalment amb una taxa de turisme rus molt important, intenti captar altres turistes i tal vegada entri en conflicte amb les Balears. Així i tot, la presidenta de la FEHM s'ha mostrat molt tranquil·la al respecte: "Jugam en una altra lliga, els nostres preus no tenen res a veure amb els seus".

D'aquesta manera, Frontera ha explicat que si des de Turquia volen abaixar preus per les seves "necessitats", ho entén, "però a les Illes no s'ha fet ni en els moments més complicats, perquè si oferim un producte de qualitat, el preu ha de ser coherent".

stats