Economia 18/04/2022

Trànsit aeri a les Balears: una Setmana Santa amb només 60 vols menys que la del 2019

Les xifres turístiques a les Illes s'acosten a les de les darreres temporades prèvies a la pandèmia

2 min
Aeroport de Palma.

PalmaEls aeroports de les Balears operaran aquest dilluns, 18 d'abril, un total de 880 vols, una xifra que suposa un 2,95% menys de trànsit aeri que el mateix dia de 2019, any previ a la pandèmia. D'aquests 880, 351 són vols de l'Estat i 526, internacionals. Les dades que va donar AENA fa poc més d'una setmana s'estan complint, i les Balears estan arribant a nivells quasi idèntics a l'any 2019 amb relació a les operacions aèries. De fet, entre el Dijous Sant i aquest dilluns de Pasqua, els aeroports de l'Arxipèlag s'estima que operin un total de 4.615 vols de l'Estat i internacionals, només 60 menys dels registrats durant les mateixes dates de l'any 2019.

Cal recordar que l'aeroport de Palma va registrar el març passat un milió de passatgers: un augment d'un 303,4% respecte del mateix període de l'any anterior, encara que un 15,6% menys que el 2019, any previ a la pandèmia. Son Sant Joan va ser el quart aeroport, empatat amb el de Gran Canària, que més viatgers va obtenir, per darrere dels de Madrid, Barcelona i Màlaga.

Lloguer turístic: un 75% d'ocupació a l'Estat

L'ocupació als habitatges de lloguer turístic d'Espanya ha aconseguit el 75% aquesta Setmana Santa, segons dades de la Federació Espanyola d'Associacions d'Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur), que assegura que el turisme de l'Estat i el turisme d'interior continuen sent els grans protagonistes de les escapades. De fet, com que ha estat el turisme espanyol el que més ha llogat habitatges i apartaments turístics, zones com les Balears i les Canàries, molt depenents dels visitants internacionals, han registrat un percentatge d'ocupació inferior: un 70%. Aragó, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó i Extremadura han estat les destinacions preferides per als dies festius per part dels espanyols.

El president del govern, Pedro Sánchez, ha manifestat la seva opinió amb relació a les dades turísitques d'aquesta Setmana Santa. Ho ha fet en una entrevista en el programa Espejo Público, d'Antena 3, i que ha recollit Europa Press. Sánchez ha assegurat que l'estat espanyol ha registrat aquests dies entre un 80 i un 100% d'ocupació hotelera prepandèmia, depenent de si és turisme espanyol o internacional. També ha assegurat que Espanya és "un dels quatre països del món més cercats com a destinació turística". Unes dades que considera "francament positives" malgrat la situació difícil que travessa l'Estat com a conseqüència de la guerra i de l'alça dels preus, que "minva el poder adquisitiu" dels conciutadans.

stats