Economia 07/04/2022

La planta hotelera de Mallorca, prop de recuperar l'ocupació del 2019 per Setmana Santa

La FEHM ha assegurat que només estaran un 3% per sota de les dades prepandèmia

2 min
Platja de Palma.

Platja de PalmaEls hotelers mallorquins tindran un 85% de la planta hotelera oberta per Setmana Santa. Així ho ha afirmat la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, quan ha explicat les previsions per a aquests pròxims dies. A més, ha assegurat que gairebé s'assoliran els mateixos nivells d'ocupació que el 2019, atès que només cau un 3% respecte de l'any prepandèmic.

D'altra banda, Frontera ha detallat que el 85% dels hotels estaran oberts, i que del 12% dels hotels que no han obert des del 2019, un 36% ja ho ha fet, mentre que la resta es preveu que ja hagin obert a principi de maig. Així, tot apunta que durant el maig tota la planta hotelera de Mallorca adherida a la FEHM estarà oberta.

Les previsions per a més enllà de Setmana Santa també són bones, segons s'ha explicat la presidenta de la Federació. Malgrat que les tendències de reserva de darrera hora "continuen sent dominants" esperen tenir una "molt bona temporada, amb previsions d'ocupació molt altes".

La Platja de Palma, llançada

L'associació empresarial Palma Beach ha anunciat aquest dijous que per a la imminent Setmana Santa espera una ocupació d'entre el 80% i el 95% a la planta hotelera oberta, que serà del 70%. Així mateix, des de l'associació s'han mostrat satisfets per com es donarà el sus a la temporada, ja que "serà molt similar a la del 2019, i això és una proesa", segons ha assegurat el seu CEO, Juan Miguel Ferrer.

Des de Palma Beach també han explicat que esperen una temporada estiuenca molt bona, però "imprevisible" a causa que la gran majoria de les reserves són de darrera hora. En aquest sentit, ha reconegut que les reserves dels seus associats (uns 48) per juny ara mateix són del 40%, en comparació amb altres anys, quan era del 80%.

Parlant dels possibles resultats d'aquesta temporada de "tornada a la normalitat", l'associació empresarial ha estat més bé prudent. Han assegurat que la inflació farà "molt de mal", i que a final d'any "els mallorquins serem més pobres". Sobretot enfocant-ho als empresaris, ha dit el seu CEO Juan Miguel Ferrer, que hauran de "pagar més perquè tot sigui solvent".

Els ingressos turístics assoliran el 90% del nivell prepandèmia

La facturació turística de Setmana Santa a les Illes arribarà al 90% durant la Setmana Santa, segons l'informe trimestral de les "Perspectives Turístiques" d'Exceltur. Sí que és cert, que també s'ha detectat un 5,4% menys de vendes que a la campanya del 2019, especialment d'aquells establiments orientats al turisme estatal.

Amb menys cautela s'han mostrat les empreses de transport de passatges i lloguer de vehicles, conjuntament amb l'oci nocturn, que també han apuntat a unes vendes del voltant del 90% en comparació a l'any prepandèmic.

stats