Economia 11/08/2023

Els hotelers sobre els llits elevables: "Necessitam que continuï havent-hi fons per implementar-los"

Després que el Govern hagi anunciat que reformarà la llei turística amb la col·laboració dels empresaris, aquests han anunciat que aposten per "la via de l'acompanyament, no de la imposició"

1 min
Una cambrera de pis treballant a un hotel.

PalmaLa Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) ha aclarit aquest divendres que no està en contra dels llits elevables, però ha puntutalitzat que necessiten que "continuï havent-hi fons per implementar-los, mentre la mesura sigui vigent". A més, han manifestat que aposten per "la via d'incentius en comptes de la imposició". Així s'ha pronunciat la FEHM en un comunicat, a través del qual ha traslladat unes puntualitzacions, després que les cambreres de pis hagin anunciat mobilitzacions "si el Govern no manté els llits elevables".

En aquest sentit, els hotelers de Mallorca han recordat que "existeix una llei que marca els terminis per a la implantació de llits elevables". I, segons han afegit, "els hotels estan en el procés", perquè "com a empresaris preocupa la salut de tots els treballadors i reduir la sinistralitat laboral".

Per aquest motiu, han destacat "les aportacions rigoroses i el treball realitzat pels empresaris hotelers en la taula tècnica de l'Institut Balear de Seguretat i Salut Laboral (Ibassal) per a desenvolupar una metodologia que pugui aplicar-se en matèria d'avaluació de càrregues, recollida en el vigent conveni col·lectiu d'hostaleria de les Balears".

Així mateix, des de la FEHM han lamentat que "continua pendent el compromís sobre el reconeixement de malalties professionals i, sobretot, de la jubilació anticipada de les cambreres de pis". És una petició que han assegurat "compartir" i que "encara està sobre la taula, emmarcada en la línia de treball, iniciada des d'abans de la pandèmia, juntament amb el Govern balear, el govern canari, empresaris i sindicats en una trobada feta a Mallorca per reivindicar aquestes qüestions comunes davant el govern d'Espanya".

stats