Economia
Política 08/08/2023

El sector hoteler demana al Govern que sigui "ambiciós" amb la nova llei turística

El setembre es posarà en marxa una comissió per desenvolupar un pla de treball per a l'elaboració de la nova normativa

ARA Balears
2 min
Reunió del Govern, el Consell i els representants del sector hoteler.

PalmaEls consellers de Turisme del Govern i del Consell de Mallorca, Jaume Bauzà i José Marcial Rodríguez Díaz, respectivament, han fet aquest dimarts una primera trobada amb les assemblees de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i de l'Associació de Cadenes Hoteleres (ACH) de les Balears. Durant la reunió, les patronals hoteleres han demanat als representants del Govern que sigui "ambiciós" amb la nova llei turística.

La presidenta de la FEHM, María Frontera, s'ha referit així a la necessitat d'abordar la transformació del sector i atacar l'oferta il·legal. "No podem rebaixar aquestes ambicions", ha dit Frontera. "Després de més de 3.000 milions d'euros invertits, demanam a l'Administració un instrument normatiu que permeti la millora contínua", ha remarcat.

En un sentit similar s'ha expressat la presidenta de l'ACH, Carolina Quetglas, que s'ha referit a la necessitat de rebre "més suport" del nou govern per incentivar la sostenibilitat i atacar el turisme d'excessos.

Durant la reunió, el Govern i el Consell han exposat a les assemblees les línies de treball que duran a terme de manera conjunta i coordinada al llarg d'aquesta legislatura, així com la importància d'una col·laboració publicoprivada eficaç que permeti assolir fites comunes en els pròxims quatre anys.

Per part seva, el conseller Bauzà ha assegurat que la reforma de la nova llei turística "serà sens dubte un model per a altres comunitats". En aquest sentit, ha explicat que a principi de setembre es posarà en marxa una comissió tècnica "en què els professionals del sector aportaran amb la seva privilegiada visió un impuls al pla de treball".

Per la seva banda, el conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez Díaz, ha destacat la importància de "la col·laboració publicoprivada i també de la pública", amb l'objectiu d'impulsar un text legislatiu que "pugui recollir totes les sensibilitats i demandes del sector, tant empresarial com institucional".

stats