El preu de l'habitatge puja un 11,3% el novembre a les Balears, segons Tinsa

Enguany les Illes han acumulat un increment d'un 6,2%

Les Illes Balears i les Illes Canàries són les regions on més s'ha encarit el preu de l'habitatge el mes de novembre. En concret, ha pujat un 11,3% respecte del mateix mes de l'any passat, segons l'estadística que la taxadora Tinsa ha publicat aquest dimecres. Els dos arxipèlags ja han acumulat un increment del preu d'un 6,2% des del desembre de l'any passat. 

Segons l'estadística, el preu mitjà de l'habitatge a l'Estat va pujar el novembre un 3,7% respecte del mes anterior i el mateix percentatge en relació amb el mateix mes de l'any passat. 

Les Balears i les Canàries varen ser les zones on més es va encarir, amb un 11,3% interanual, seguides de les capitals i les grans ciutats, amb un augment d'un 4,6% en els darrers 12 mesos.

Per sota de la mitjana estatal, les àrees metropolitanes es varen revaloritzar un 2,5%, mentre que els grups 'resta de municipis' i 'costa mediterrània' es varen mantenir en nivells similars als del mateix mes de l'any passat, amb un augment d'un 1,3% i d'un 0,3%, respectivament.

Segons el director d'Estudis de Tinsa, Rafael Gil, "ens trobam en un context de moderació, com demostra el fet que l'índex general de preus de novembre sigui molt similar al dels dos mesos previs (3,1% el setembre i l'octubre), a excepció dels territoris insulars que registren una variació anual mitjana durant el 2019 superior al 5%", assenyala en un comunicat.

Des del sòl més baix registrat durant la crisi, el preu mitjà a Espanya s'ha revaloritzat un 16,8%; un 29,1% a les Illes, i un 26,8% a les capitals i grans ciutats. Des dels màxims del 2007, el preu mitjà acumula un descens del 33%, amb la costa mediterrània i les àrees metropolitanes amb caigudes superiors a la mitjana, del 43,3% i el 39,2%, respectivament.

EDICIÓ PAPER 25/01/2020

Consultar aquesta edició en PDF