Economia 03/05/2022

El Govern reclamarà a l'Estat mesures per fidelitzar i millorar les plantilles dels treballadors públics

La presidenta Armengol s'ha reunit amb els sindicats per signar l'acord que traslladarà a Madrid

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de presidència, Mercedes Garrido, amb els representants dels sindicats de l’Administració General de l’Estat

PalmaLa presidenta Armengol ha signat un acord conjunt amb els sindicats de les Illes per reclamar al govern d'Espanya la fidelització per als treballadors de l'Administració pública. Segons ha informat el Govern, afectaria 10.592 persones que estan sota aquest règim a les Balears.

L'acord vol demanar una partida pressupostària per a la creació d'un complement que s'estableixi una quantia fixa mensual per a tot el personal de l'Administració de l'Estat. És a dir, es tracta d'institucions penitenciàries, forces i cossos de seguretat de l'Estat, organismes autònoms i empreses públiques amb independència del grup o subgrup de classificació.

Segons ha explicat el Govern, l'objectiu és rejovenir i redimensionar les plantilles actuals, sobretot per pal·liar els efectes de la insularitat. Cal dir que actualment el 62% dels empleats actuals tenen més de 50 anys. En aquest sentit, la consellera Garrido, que també ha format part de la firma de l'acord, ha recordat que les Balears augmenten la població cada any i que necessiten "tenir una plantilla dimensionada" a aquesta realitat.

El cas és que molts dels treballadors a hores d'ara dins l'Administració pública, ja poden demanar la jubilació anticipada. I el problema de l'habitatge fa d'efecte dissuasiu per als treballadors que venen a les Illes, que després en un primer procés de mobilitat decideixin anar-se'n.

"Si la pandèmia ens ha ensenyat una cosa és que els serveis públics han d'estar al capdavant de les polítiques públiques", ha dit la consellera de Presidència. També ha destacat que l'objectiu final d'aquest acord és millorar les condicions "tant laborals com retributives dels servidors públics" per tal de "tenir uns bons serveis que arribin a tota la ciutadania de les Illes Balears".

stats