Política 17/03/2022

El Govern vol reduir la temporalitat dels treballadors públics per davall del 5%

L'Executiu ha iniciat aquest dijous les negociacions per marcar el full de ruta

ARA Balears
2 min
El sistema s'ha acordat per unanimitat./ ISAAC BUJ

PalmaEl Govern de les Illes Balears ha iniciat aquest dimecres les negociacions amb les administracions públiques i els sindicats amb l'objectiu de reduir la temporalitat dels treballadors públics per davall del 5%. L'objectiu d'aquesta primera reunió és marcar les pautes i les claus que permetin definir els criteris per al procés d'estabilització de places interines de manera "coordinada, àgil, eficaç i eficient".

En aquest sentit, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha explicat que la normativa estatal obliga a tenir una temporalitat pública inferior al 8%, però ha remarcat que l'objectiu de les Balears és situar-la tres punts per davall i aconseguir que sigui de menys del 5%.

A través d'una nota de premsa, el Govern ha assegurat que pretén que el procés d'estabilització es faci des de l'acord amb totes les administracions públiques i amb els sindicats. Per tal d'aconseguir aquest consens col·lectiu, l'Executiu ha creat tres espais de trobada per al diàleg, la negociació, la coordinació, l'assessorament mutu i el reforç de l'engranatge institucional, un dels quals és la mesa constituïda aquest dijous. Aquesta està formada per representants de totes les administracions públiques adherides al procés que coordina el Govern i totes i cadascuna de les organitzacions sindicals representades en aquestes administracions, ja sigui a les seves meses o als comitès d'empresa.

L'Executiu ha detallat que l'objectiu és que d'aquesta mesa surtin els criteris amb els quals s'haurà de complir la llei d'interins estatal, la qual marca que totes les administracions públiques estan obligades a reduir per sota del 8% la temporalitat abans del 2024 i que el Govern la minvarà per davall del 5%. A més, han detallat que els processos d'estabilització s'han d'haver publicat abans de l'1 de juny d'enguany i les convocatòries, abans del 31 de desembre d'enguany.

Els altres dos espais de diàleg i coordinació creats pel Govern són una comissió de coordinació entre administracions públiques, a la qual s'han adherit 49 ajuntaments, els quatre consells insulars, la FELIB, 10 entitats i la mesa del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma per negociar el desenvolupament de les condicions de treball comunes i aprovar un acord marc per a tot el sector públic.

stats