Economia 21/06/2021

El Govern vol estimular el petit comerç amb bons de 10 euros per a compres d'un mínim de 30

L'Executiu pagarà 66.550 euros a la Cambra de Comerç per gestionar aquest programa

2 min
Comerços d'un carrer del centre de Palma

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat aquest dilluns la posada en marxa del programa 'Balears bons de comerç' perquè s'hi adhereixin els negocis de petit comerç de les Illes. Mitjançant aquesta iniciativa de la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, els clients de les botigues tindran un bo de 10 euros sempre que hagin fet una compra mínima de 30 euros. "Es tracta de donar una empenta al petit comerç i de beneficiar els municipis amb menys recursos des d'una perspectiva de recuperació econòmica", ha explicat Yllanes, a més d'indicar que la despesa prevista és d'1.066.550 euros. La Cambra de Comerç rebrà 66.550 euros perquè s'encarregarà de la gestió del programa.

Les botigues anunciaran els bons i els clients els sol·licitaran directament allà, fins a un màxim de quatre bons per persona. Segons ha assenyalat Yllanes, encara s'ha d'obrir el termini perquè els comerços s'hi puguin adherir, habilitar la plataforma en línia i fer la campanya de promoció. Mitjançant la plataforma en línia es controlarà que cap ciutadà rebi més bons del màxim, gràcies a l'enregistrament del número del DNI de les persones que se'n beneficiïn. Pel que fa al mínim de compra de 30 euros, el conseller i vicepresident ha considerat que "no és una quantitat excessiva".

Quant a les crítiques del sector per l'avançament de les rebaixes al 25 de juny, Yllanes ha subratllat que "les rebaixes estan liberalitzades des del 2012", encara que no ha fet menció que, malgrat que Podem havia votat a favor de regular-les en el Parlament, la formació morada es va posicionar en contra en el Congrés i va tombar la iniciativa balear. "És molt complicat fer una iniciativa davant del govern de l'Estat i fer una regulació pròpia a les Balears", ha dit. "Ara no estam en condicions de negociar una altra solució, malgrat que el petit comerç es pot veure obligat a fer rebaixes fora del període habitual, sigui a l'hivern o a l'estiu", ha afegit.

stats