Economia 08/06/2021

Afedeco acusa el Govern de no frenar les rebaixes per protegir el petit comerç

Les rebaixes d'estiu s'avancen i començaran dia 25 de juny

Toni Jaume
2 min
Cartell de rebaixes d'una gran superífice a Palma

Les rebaixes d'estiu començaran el 25 de juny en contra del parer dels petits comerciants i seguint l'estela que marquen les grans superfícies. El malestar entre els representants del sector del petit comerç és més que evident, segons ha deixat palès aquest dimarts la Federació Patronal d'Empresaris de Comerç de les Illes Balears (Afedeco), la qual ha acusat el Govern de no haver fet res contra la imposició de les grans superfícies perquè les rebaixes comencin en poc més de dues setmanes.

El president d'Afedeco, Toni Gayà, s'ha mostrat molt molest i crític amb la decisió de la data per aplicar els descomptes. "Hi ha molts comerciants que durant un any i mig no han facturat res, que molts dies feien un 0", ha explicat a l'ARA Balears. Gayà considera "incongruent" avançar les rebaixes si "el turista ho compraria al mateix preu sense problema".

Gayà creu que les grans superfícies han imposat aquesta decisió. "Per poder competir amb la venda en línia, han de fer-ho també físicament", ha dit, i ha posat el focus en el fet que la venda a internet és un món amb poca regulació que deixa molt desprotegit el petit comerç. "És un problema molt greu i el Govern no ha fet res per regular-ho", ha retret a l'Executiu, a més d'acusar-lo de "mirar cap a un altre costat". "Diuen que és cosa de l'Estat, però el Govern ha de fer pressió", ha lamentat.

Per altra banda, fonts de la Conselleria de Transició Energètica, Sector Productius i Memòria Democràtica han recordat a aquest diari que ja es varen posar en marxa els bons comercials destinats al petit comerç per part de la Direcció General de Comerç. Segons el Govern, aquests bons suposaran un mínim de tres milions d'euros d'injecció al comerç de proximitat.

stats