Economia 01/01/2022

El Govern tira pel dret i licita amb una sola concessió la construcció de nou centres de salut

El Pi i la Pimem havien demanat la divisió de la concessió perquè tinguessin oportunitat d'accedir-hi petites i mitjanes empreses

ARA Balears
2 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Govern ha licitat en una sola concessió la construcció de nou centres de salut a Mallorca. L'Executiu s'ha tapat les orelles i no ha volgut fer cas ni a El Pi ni a la Pimem, que havien demanat la divisió de la concessió. El motiu és que, amb només una concessió, d'un valor de 86 milions d'euros, per a una petita o mitjana empresa és pràcticament impossible poder presentar-se al concurs.

Els primers a aixecar la veu contra la voluntat d'aglutinar les construccions en una sola concessió va ser El Pi, que va presentar una Proposició No de Llei (PNL) relativa al Pla d'inversions estratègiques en què reclamava que les contractacions públiques es facin sempre amb el màxim de lots possibles per afavorir les empreses de les Illes.

Darrere El Pi va venir la Pimem, que es va mostrar totalment en contra de la idea del Govern. De fet, el seu president, Jordi Mora, va assegurar que "un autònom o una pime no hi pot accedir per insuficiència tècnica o mecànica per un valor de 86 milions d'euros". És per això que ha recriminat la falta de voluntat per fragmentar el pressupost i subdividir-lo en nou convocatòries. Així, va recalcar Mora, "s'està tancant la porta a moltes empreses de les Balears."

Així doncs, el Govern no ha fet cas a les veus de fora i ha licitat en una sola concessió les següents construccions: El Centre de Salut i SUAP Bons Aires (Palma), el Centre de Salut Trencadors (l'Arenal de Llucmajor), el Centre de Salut de Son Ferriol (Palma), el Centre de Salut Nuredduna (Artà), el Centre de Salut de Pollença, la Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida, la Unitat Bàsica de Salut Consell (Consell), la Unitat Bàsica de Salut de Montuïri i la Unitat Bàsica de Salut de Sant Joan.

stats