Política 11/10/2021

El Pi demana que les contractacions públiques es facin amb el màxim de lots possibles per afavorir les empreses de les Illes

Exigeixen que hi hagi clàusules que penalitzin els endarreriments dels pagaments als contractistes

ARA Balears
1 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaEl grup parlamentari El Pi ha anunciat que registrarà en el Parlament una Proposició No de Llei (PNL) relativa al Pla d'Inversions Estratègiques per reclamar que les contractacions públiques es facin amb el màxim de lots possibles per afavorir les empreses de les Illes Balears.

Aquesta PNL fa referència a la partida de 86,4 milions d'euros que el Govern va aprovar per construir nou centres de salut a Mallorca. Precisament, aquest dilluns el portaveu del grup, Josep Melià, ha remarcat que aquestes quantitats "han de repercutir al màxim en els sectors productius de les Balears" i que no hauria de passar que hi hagués "una única concessió d'obres" per fer els nou centres.

A més, en la proposició han demanat que hi hagi clàusules que "penalitzin el pagament endarrerit als subcontractistes per l'empresa adjudicatària de factures, així com qualsevol altre incompliment de la normativa aplicable". 

Cal recordar que dimarts passat Melià ja va demanar en el Parlament a la presidenta del Govern, Francina Armengol, per aquesta qüestió. En aquest cas, Armengol va remarcar quins són els centres que es faran amb aquesta inversió i que els criteris de contractació pública són els que són i tots hi poden participar.

stats