Societat 04/10/2021

El Govern aprova una partida de 86,4 milions d'euros per construir nou centres de salut a Mallorca

Es licitarà abans de final d'any i està previst que les obres de construcció s'iniciïn al llarg del 2022

ARA Balears
1 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat la Direcció General de Servei de Salut de les Illes Balears a contractar la concessió d'obra de nou centres de salut i unitats bàsiques de salut a Mallorca per 86,4 milions d'euros. Es tracta d'una única concessió, que es licitarà abans de final d'any, i està previst que les obres de construcció s'iniciïn al llarg del 2022, segons ha explicat el Govern en un comunicat.

En concret, es construiran els ambulatoris següents: el Centre de Salut i SUAP Bons Aires (Palma), el Centre de Salut Trencadors (l'Arenal de Llucmajor), el Centre de Salut de Son Ferriol (Palma), el Centre de Salut Nuredduna (Artà), el Centre de Salut de Pollença, la Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida, la Unitat Bàsica de Salut Consell (Consell), la Unitat Bàsica de Salut de Montuïri i la Unitat Bàsica de Salut de Sant Joan.

Aquesta concessió forma part del pla d'infraestructures sanitàries que impulsa l'Executiu illenc per millorar i modernitzar la xarxa pública. "L'objectiu principal és donar cobertura sanitària d'atenció primària a les zones previstes per a les obres i als llocs on hi havia demandes veïnals a conseqüència de l'augment de la població", concreten en un comunitat.

Els nous centres sanitaris també suposaran una ampliació del catàleg dels serveis que es prestaven als antics centres d'atenció primària d'aquestes zones de Mallorca, i s'hi incorporaran noves prestacions i serveis que també demanen els ciutadans.

stats