Economia 04/04/2022

El Govern ofereix crèdits ISBA de fins a 300.000 euros a les benzineres per evitar que tanquin

El president de l'Associació d'Estacions de Servei de les Balears, Joan Mayans, ha reconegut que aquesta ajuda pot "salvar-les"

2 min
La consellera Rosario Sánchez, durant l'atenció als mitjans, acompanyada del director general d'ISBA, Jesús Fernández, i el president de l'Associació d'Estacions de Servei de les Illes Balears, Joan Mayans, després de la reunió.

PalmaLa Conselleria d'Hisenda i Relacions Exteriors del Govern ha sortit al pas de les reivindicacions de les estacions de servei de les Illes. Així, han anunciat una línia de crèdits ISBA de fins a 300.000 euros com a màxim per a cada benzinera, a interès zero i a retornar d'aquí a un any, "que permetrà facilitar la liquiditat a les benzineres interessades", han dit des de l'Executiu.

La mesura s'ha anunciat després d'una reunió aquest dilluns horabaixa entre la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez; el president de l'Associació d'Estacions de Servei de les Illes Balears (AESBA), Joan Mayans, i altres representants del sector, juntament amb el director general d'ISBA, Jesús Fernández; la directora general del Tresor, Política Financera i Patrimoni, Aina Galmés, i el director general de Consum, Fèlix Alonso.

En aquest sentit, Joan Mayans ha reconegut que aquesta línia podria ajudar a "salvar" a les benzineres davant el greu problema de liquiditat que tindran. Mayans ha explicat que durant els pròxims dies hauria d'arribar l'avançament que va prometre el govern estatal del 90% dels guanys del mateix període de l'any passat. Però alhora, ha assegurat que no tenen la certesa que pugui ser suficient.

És per això que Mayans ha celebrat aquests crèdits que ha oferit el Govern, "perquè de l'Estat no ens han contestat res", ha etzibat. A més, ha recordat que a part d'avançar el descompte sobre el combustible, ha arribat el final del trimestre "amb l'IRPF, l'IVA, les nòmines i els tancs de gasoil que s'han de pagar a nou dies màxim".

Segons ha dit el president d'AESBA, les sensacions del sector són de "màxima inseguretat". "No sabem quan ens retornaran els doblers, no sabem si estam aplicant bé el descompte, perquè entenem que és sense l'IVA, però i si no és així? Després serà un problema gros". Igualment amb el fet de la seguretat del retorn dels doblers, que s'ha de demanar entre dia primer i dia 15 dels tres pròxims mesos, i si en un mes no s'ha tornat l'import, "s'entén com a desestimat".

Finalment, Mayans ha dit que el pròxim dimecres el sector es reunirà per mirar d'esclarir els dubtes que ara mateix els envolten i fer demandes concretes al govern estatal perquè se'ls doni "concreció i informació" sobre tot el cas.

stats