El Govern anuncia que la Seguretat Social abonarà les quotes de l'octubre dels hotels afectats per la crisi de Thomas Cook

Es tracta d'una primera mesura de l'executiu estatal per ajudar a evitar el tancament anticipat d'alguns establiments

Iago   Negueruela  ha anunciat que el govern estatal ha decidit abonar un 50% de les quotes dels treballadors fixos discontinus que els hotels paguen a la Seguretat Social per ajudar a evitar el tancament anticipat dels establiments afectats per la fallida de  Thomas  Cook. La mesura suposa l'ampliació a octubre i desembre d'una rebaixa que ja es va aplicar als mesos de febrer i març i que estava prevista per a aquest novembre per tal de contribuir a l'estabilització d'aquest tipus de treballadors de l'hostaleria.

El conseller s'ha mostrat molt satisfet per la mesura, ja que era una de les reclamacions del sector per alleugerir el cop que ha suposat la fallida de  Thomas  Cook.  Negueruela  creu que seran pocs els establiments que finalment hauran de tancar de manera avançada, per la qual cosa encara és molt difícil fer una previsió de l'efecte d'aquesta crisi en l'economia de les Illes.

El conseller ha destacat també que espera poder anunciar aquesta setmana les mesures que el Govern preveu per ajudar les empreses i els treballadors del sector afectats pel tancament del grup  turístic , que s'afegiran a les altres accions que espera que l'executiu central vagi posant en marxa.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme en funcions, Reyes Maroto, també ha fet l'anunci, i ha destacat que "h i haurà més mesures en matèria laboral". La ministra ha dit que és fonamental mantenir l'ocupació dels treballadors després de la caiguda del gegant turístic.

Un altre dels elements que es tractaran aquest dijous a la comissió interministerial són les propostes per reforçar la connectivitat aèria "al més aviat possible" i mobilitzar un volum de visitants que s'ha perdut per la crisi de Thomas Cook.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF