Economia 08/06/2020

Globalia i Barceló congelen el procés de fusió de les seves agències fins a la tardor

Les dues entitats volen esperar per veure en quines condicions queden els seus negocis després de la pandèmia del coronavirus

Ara Balears
2 min
Seu de Globalia a Llucmajor

PalmaGlobalia i Barceló han decidit congelar fins a la tardor el procés de fusió de les seves respectives divisions de negocis, que pretenien tancar aquest mateix mes, i donar-se així temps per veure en quines condicions queden els seus negocis després de la pandèmia del coronavirus. Així ho han explicat a Efe aquest dilluns fonts pròximes a l'operació, que reconeixen que després de l'estiu el valor dels negocis d'ambdues divisions podrà alterar-se notablement respecte del que tenien quan el novembre passat es va pactar la fusió entre Halcón Viajes i Avoris.

Quan el 8 de maig la CNMC va donar el vistiplau a l'operació, els òrgans de govern d'ambdós grups turístics es van donar de termini un mes per ratificar l'acord de fusió, pensat per crear un grup d'agències de viatges d'uns 3.700 milions d'euros de facturació i més de 1.500 punts de venda.

La idea original era que l'empresa resultant de la fusió fos "un ens independent" capaç de superar Viajes El Corte Inglés, que lidera el sector a Espanya, i controlat al 50,5% per Barceló i al 49,5% per Globalia. "S'ha preferit deixar passar l'estiu i guanyar perspectiva. Avui dia l'escenari és molt complex i té sentit esperar uns mesos", han explicat les fonts esmentades, que han coincidint amb el compliment del termini que s'havien donat les dues parts per ratificar l'acord de fusió.

Recordem que la pandèmia ha obligat a mantenir tancades totes les agències de viatges dels dos grups durant prop de tres mesos. Avui està prevista la reobertura dels establiments d'Halcón Viajes i Viajes Ecuador, i el pròxim 15 de juny ho faran les d'Avoris.

Melià reprèn l'activitat en uns 60 hotels d'Europa i Àsia

Per part seva, Melià Hotels Internacional ha anunciat aquest dilluns que, després de la paralització de l'activitat turística a causa de la pandèmia de covid-19, ha reobert uns seixanta hotels repartits per Àsia i Europa, segons ha informat l'agència Efe. La cadena hotelera ja ha obert 17 hotels a Alemanya, 13 a Portugal, dos a Itàlia, un a Àustria i un altre a Luxemburg. La resta dels hotels que ha reobert estan situats a la Xina i diverses nacions del sud-est d'Àsia.

Respecte d'Espanya, Melià ha apuntat que l'obertura escalonada d'hotels s'iniciarà al juliol, "en funció de l'evolució de la demanda, de la mateixa manera que a Amèrica i al Carib, que en aquest cas dependran principalment de l'evolució dels seus mercats emissors". A les Balears, Melià preveu tenir oberts tres hotels a mitjan juliol.

stats