Economia 21/03/2022

El Fòrum de la Societat Civil demana que la congelació de places turístiques sigui definitiva

El col·lectiu ha presentat esmenes a la llei turística aquest dilluns al Parlament

ARA Balears
1 min
Hotels de la zona de Magaluf, Calvià.

PalmaEl Fòrum de la Societat Civil ha registrat aquest dilluns al Parlament un seguit d'esmenes per al projecte de la llei turística. La que han destacat és la que afecta la congelació de les places, l'essència de la llei. Així doncs, han demanat que la congelació de la borsa sigui definitiva.

Segons com està ara la situació amb el decret llei que es va presentar, la congelació de places és per a quatre anys si no hi ha una revisió del PIAT per part dels consells insulars. Així doncs, el Fòrum ha demanat que la congelació passi a ser una eliminació.

El motiu, segons ha explicat el Fòrum, és que "s'ha demostrat que el model actual és insostenible". Així i tot, a banda d'aquesta esmena, també n'han presentades en relació amb el criteri de classificació d'estrelles. Han argumentat que la formulació incentiva el creixement en infraestructures de "sostenibilitat dubtosa" i que ha proposat invertir les puntuacions perquè les accions mediambientals tinguin més pes.

Finalment, també han demanat que l'Institut Balear de Seguretat Social i Laboral (Ibassal) estableixi uns límits mínims i màxims del nombre de llits que haurien de fer les cambreres de pis. Entenen que la capacitat de càrrega s'hauria d'adaptar a les circumstàncies de cada hotel, però amb un màxim de 10 habitacions per persona i dia. Cal recordar que la mitjana actual és de prop de 20.

stats