Economia 22/06/2021

La facturació del sector serveis puja un 56% a les Balears el mes d'abril

Tot i això, l'índex de vendes es manté un 39,3% per sota del nivell de 2019

ARA Balears
1 min
Un cambrer atén diversos clients a la terrassa d'un bar a Palma.

PalmaLa facturació del sector serveis va augmentar a les Balears un 56,3% durant el mes d'abril en comparació amb el mateix mes del 2020, segons ha informat Europa Press a partir de les dades publicades aquest dimarts per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Tot i això, cal tenir en compte que la comparació interanual es realitza sobre l'abril de l'any passat, mes en el qual hi va haver el primer estat d'alarma, el tancament durant dues setmanes d'activitats no essencials i el confinament domiciliari. Així, l'índex de vendes a les Balears es manté un 39,3% per sota del nivell de 2019.

Per una altra part, les Illes van ser la comunitat que més ocupació va perdre, fins a situar-se un 10% per sota del 2020. Així, les Balears, juntament amb les Canàries, són les úniques dues comunitats que registren dades negatives, ja que la resta se situen per sobre de les dades de l'any passat.

En el conjunt de l'Estat, el sector serveis va disparar la seva facturació un 57,3% el mes d'abril passat respecte al mateix mes de 2020 i registrà la seva major pujada des de l'any 2000. Amb l'increment d'abril, els serveis encadenen dos mesos consecutius d'ascensos interanuals després d'haver-se incrementat un 20,6% el març, i tot això al cap d'un any de caigudes a conseqüència de la pandèmia.

stats