Cooperatives
Economia 18/07/2022

L'economia social mou 16,7 milions d'euros a les Balears el 2021

Quatre noves entitats s'han unit a la Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Balears

2 min
Presentació Memòria 2021 REAS Balears

PalmaLa Xarxa d'Economia Alternativa i Solidària de les Balears (REAS Balears) ha presentat la memòria d'activitat del 2021 amb la participació del president de l'associació, Toni Ramis; una representant del projecte d'habitatge cooperatiu Es Llindar; un representant de les empreses d'inserció, Víctor Reyes, i el secretari de REAS Balears, Jordi López. Durant la presentació, han recordat que l'objectiu d'aquesta xarxa és "transformar des del sector econòmic" però sense cercar el creixement, ha dit Ramis; "el nostre paper és construir alternatives" per tal de potenciar l'economia solidària per tal de desenvolupar una societat més justa i sostenible, ha afegit López.

REAS Balears ha comptat amb 1800 persones implicades, entre treballadors i voluntaris. Concretament, segons ha afirmat López, "el 2021 hi ha hagut 18 nous contractes"; les dades indiquen que el 2020 n'hi havia 448 i el 2021, 466. Pel que fa al moviment econòmic, s'han invertit 16.713.482 euros.

Altres novetats són la incorporació de quatre noves entitats: Terranostra Supermercat Cooperatiu; els projectes d'habitatge cooperatiu Plegats i Es Llindar, de Mallorca, i Binisàvia, de Menorca. Sobre les empreses d'inserció, Reyes ha explicat que cinc empreses han participat contractant 120 persones, aproximadament; aquestes han fet "d'empresa pont entre l'empresa ordinària per fer un treball d'acompanyament" i aconseguir "la inserció social de col·lectius en exclusió social". Aquestes empreses han estat promogudes per la Fundació Deixalles, Càritas Mallorca i Menorca i Projecte Home Balear.

Altres activitats destacables són els 11 tallers formatius sobre economia social i solidària a entitats associades a REAS Balears, els quals han comptat amb 116 participants, i la col·laboració amb l'aula d'emprenedoria del Centre Integrat de Formació Professional Son Llebre. A més de la posada en marxa del projecte ESS Local per part de Mercat Social amb el suport del Departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca; aquest, a partir d'un local cedit per un particular a Son Sardina, ha pogut oferir un espai de reunió a nou organitzacions, així com ha oferit assessorament sobre economia social i solidària a 11 iniciatives i ha efectuat 12 accions de foment de la intercooperació, amb accés als fons Next Generation, entre d'altres.

stats