Societat 15/07/2021

Inauguren el local on es faran actuacions en favor de l’economia social a Mallorca

ARA Balears
2 min
El nou local de Mercat Social Illes Balears a Son Sardina.

PalmaPalma ja té un punt de trobada, difusió i formació de l’economia social i solidària. Es tracta del nou local de Mercat Social Illes Balears a Son Sardina, que s'ha inaugurat aquest dijous i que forma part del pacte signat entre el Consell de Mallorca i l’Associació de Veïns de Son Sardina. Segons han informat en un comunicat, la institució insular ha aportat 30.000 euros a l'associació per poder desplegar aquest pacte.

L’abans anomenat Espai del Despropòsit, que acollia l’editorial amb el mateix nom, és avui el local de l’associació Mercat Social. Això és gràcies a la cessió d’un veí del barri, i coincideix amb la posada en marxa del projecte ESS Local. El nou local dota Mercat Social d’un lloc on poder treballar i desenvolupar activitats així com d’un punt de trobada per a entitats membres de l’economia social i solidària.

A la inauguració hi han assistit el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora; el president de l’entitat, Jordi López; el director insular, Joan Font, i membres de l’Associació de Veïns de Son Sardina. Per al conseller Alzamora, la posada en marxa de l’espai “demostra que l’aposta per l’economia social és ferma i s’està arrelant al territori". Assegura que "ens tindran al seu costat, perquè es tracta de fer un teixit empresarial mallorquí més diversificat, però també més responsable, més solidari i, en definitiva, una Mallorca millor”.

Segons ha explicat el president de Mercat Social, Jordi López, “la pandèmia ha posat de manifest la necessitat i la urgència de redreçar el nostre model econòmic en favor de la diversificació econòmica i la producció local, i l’economia social i solidària de Mallorca mostra que aquí i ara existeixen alternatives econòmiques que tenen cura de les persones i de l’entorn”.

stats