Economia
Economia 22/09/2022

L'economia balear creix un 14,1% fins al juny, però no supera els nivells prepandèmia

Mallorca és l'única illa que ha rebaixat el ritme d'acceleració el segon trimestre de l'any

ARA Balears
1 min
El sector serveis lidera els sectors econòmics. / ISAAC BUJ

PalmaL'economia de les Balears ha crescut un 14,1% durant el segon trimestre del 2022, segons l'informe Evolució econòmica que ha publicat aquest dijous la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB). Les dades mostren un creixement de 0,2 punts percentuals respecte del primer trimestre, però encara no s'han sobrepassat els nivells prepandèmia, ja que l'economia se situa un 7,1% per davall del 2019.

La intensitat del creixement interanual s'ha moderat respecte dels trimestres anteriors. Així mateix, "les principals economies europees, que ja han normalitzat completament els seus nivells prepandèmia, s'han començat a desaccelerar", adverteix la presidenta de CAEB, Carmen Planas, afectades per condicionants globals com són l'espiral inflacionista i la incertesa que provoca el prolongat conflicte bèl·lic a Ucraïna.

La patronal indica que el comportament de l'economia balear respon, principalment, a l'acceleració d'Eivissa i Formentera, que ha passat d'un 15,2% el primer trimestre a un 21,2%, i de Menorca, que ha passat del 12,4% al 14,2%. En canvi, el ritme de l'economia a Mallorca ha baixat d'un 14% a un 13,1%.

La CAEB concreta que, des del punt de vista de l'oferta, l'acceleració s'ha produït principalment en els sectors no agraris de l'economia illenca. Els serveis han registrat un increment del 15,5% durant el segon trimestre d'acord amb la reactivació dels fluxos turístics internacionals des de l'inici de la campanya de Pasqua; l'arribada de turistes aquest 2022 "supera per primer cop la comptabilitzada el 2019", destaquen.

stats