Economia 24/05/2021

Es duplica l'arribada de turistes a les Illes Balears

L'ocupació hotelera se situa en el 31,2%

ARA Balears
2 min
Turistes passegen per Magaluf

PalmaEls hotels de les Illes Balears reberen més de 64.000 turistes durant el mes d'abril, més del doble del total de viatgers que s'allotjaren als establiments turístics de l'Arxipèlag durant el mes de març. Segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística, la majoria d'aquests visitants (40.572) eren turistes internacionals.

Aquest augment del 106% registrat durant el mes d'abril s'ha d'analitzar tenint en compte la situació sanitària actual. Si es comparen les xifres registrades abans de la pandèmia a les Illes, aquest mes s'hauria registrat un descens del 90,2%, ja que el 2019 la xifra total de viatgers que s'allotjaren als establiments turístics de les Illes fou superior als 650.000.

Les Illes Balears són la Comunitat Autònoma de l'Estat amb un major percentatge d'ocupació hotelera durant el mes d'abril. Segons les dades de l'INE, un 31,2% de les places dels establiments turístics illencs estaven ocupades. La segona comunitat amb un major percentatge d'ocupació han estat les Illes Canàries amb un 26,2%. Aquestes dades suposen un augment de vuit punts percentuals a les Illes en comparació amb les dades recollides durant el mes de març a l'Arxipèlag. Pel que fa a les xifres d'ocupació per habitacions, durant el mes d'abril aquesta xifra arribà al 38,9%.

Per la seva banda, Mallorca ha estat, durant el mes d'abril, la zona turística de l'Estat amb major grau d'ocupació per places (33,2%) i també la zona amb més ocupació durant els caps de setmana (40,9%), amb un total de 55.202 viatgers (la majoria estrangers) i 216.912 pernoctacions.

Una altra de les dades que apunten a la reactivació del sector turístic illenc és el nombre d'establiments turístics oberts al públic. Entre els mesos de març i abril 62 hotels tornaren a obrir les portes i la xifra total d'aquests establiments oberts a l'Arxipèlag s'eleva a 160. Així, actualment a les Balears hi ha un total d'11.557 disponibles i 25.268 places turístiques obertes.

Descens dels preus

Les Illes Balears són la Comunitat Autònoma de l'Estat en què s'ha registrat un major descens dels preus hotelers. Segons les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, han caigut un 22,05% a les Illes Balears. El descens registrat a l'Arxipèlag és superior a la mitjana estatal que durant el mes d'abril s'ha situat en el 20,05%.

Canvis en les restriccions

Els espanyols vacunats ja poden viatjar a les Balears sense fer-se un test de covid-19. Aquest diumenge van entrar en vigor els canvis en els controls sanitaris d'accés a les Balears des d'altres comunitats autònomes. Així, el Govern ja no exigirà com a requisit una prova diagnòstica negativa de covid-19 per a tots aquells passatgers que hagin superat la malaltia o per a qui hagi rebut la vacuna almenys 15 dies abans del viatge (sigui la primera o segona dosi). A més, les persones que provinguin d'una comunitat autònoma amb incidència acumulada inferior a 60 tampoc necessitaran una prova diagnòstica. Per a la resta de viatgers es permetrà que a banda d'una PCR també puguin presentar el resultat negatiu d'un test d'antígens realitzat 48 hores abans.

stats