Societat 23/05/2021

Els espanyols vacunats ja poden viatjar a les Balears sense fer-se un test de covid-19

Aquest diumenge han entrat en vigor els canvis en els controls sanitaris d'accés a les Illes

ARA Balears
1 min
Passatgers arribant a l'aeroport de Palma.

PalmaAquest diumenge han entrat en vigor els canvis en els controls sanitaris d'accés a les Balears des d'altres comunitats espanyoles. Així, el Govern deixarà d'exigir com a requisit una prova diagnòstica negativa de covid-19 per a tots aquells passatgers que hagin superat la malaltia o per a qui hagi rebut la vacuna almenys 15 dies abans del viatge (ja sigui la primera o segona dosi). A més, les persones que provinguin d'una comunitat autònoma amb incidència acumulada inferior a 60 tampoc necessitaran una prova diagnòstica. Per a la resta de viatgers es permetrà que, a més de PCR, puguin presentar el resultat negatiu d'un test d'antígens realitzat 48 hores abans.

Així mateix, a partir d'aquest diumenge entren en vigor mesures de flexibilització en determinades activitats i espais com els culturals, comercials o esportius. Entre els principals canvis per a aquest diumenge, es troba l'ampliació dels participants permesos en les activitats a l'aire lliure sense contacte (incloses excursions), que passen de 15 persones a 30. En el cas de les vetles, enterraments i altres cerimònies, l'aforament augmenta fins a 50 persones en exteriors i 20 en interiors (sempre que no se superi el 50% de la cabuda de l'establiment).

Quant als comerços, conclouran la seva activitat a les 22 h i s'amplia l'aforament al 100% en totes les illes. Els centres comercials i les grans superfícies acabaran també l'activitat a les 22 h i amb l'aforament al 100%, però hauran de garantir que no se superin els nivells de CO₂ mantenint-los per sota de 800 ppm. Totes aquestes mesures han entrat en vigor a les 00.00 h d'aquest diumenge, excepte les relatives a l'àmbit esportiu, que estaran vigents des que es publiquin.

stats