Societat 22/05/2021

Els aeroports de les Balears preveuen 740 operacions de vols internacionals aquest cap de setmana

Des del territori espanyol s'esperen fins a 263 moviments aeris, que arriben sobretot des de Madrid, Barcelona i València

3 min
Imatge de l'aeroport de Palma durant el mes de març d'aquest any.

PalmaEl trànsit aeri dels aeroports de les Balears està animat aquest dissabte: en total, s'operaran fins a 512 vols, 150 d'àmbit estatal i 362 d'internacionals. Aquestes són les dades que ha facilitat Aena, que concreta que a Palma s'esperen 362 vols, 79 dels quals són espanyols; a Eivissa, 112, dels quals 45 són de territori estatal; i 38 a Maó, amb 26 d'estatals. Per diumenge hi ha 491 vols programats, 378 d'internacionals i 113 de territori espanyol. Així, per a aquest cap de setmana hi ha previstes fins a 740 operacions amb vols internacionals.

Del total de 362 vols internacionals prevists aquest dissabte a les Illes, més d'un centenar tenen l'origen o la destinació a Alemanya. Són connexions amb les ciutats de Frankfurt, Düsseldorf, Munic i Berlín, principalment. A més, entre els vols internacionals programats per a aquesta jornada, n'hi ha uns 10 que són connexions amb el Regne Unit, concretament amb Londres o Liverpool. L'augment de l'activitat aèria arriba després que hagi tingut lloc la fira de turisme Fitur, que ha estat aquesta setmana passada a Madrid. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va anunciar que, a partir de dilluns, els turistes britànics ja no hauran de fer-se una prova PCR per venir a l'Estat. També va presentar el certificat verd digital europeu, aprovat dijous a Brussel·les. 

Així mateix, aquest dissabte a les Illes Balears arribaran vols d'Amsterdam, París i Estocolm, entre altres països europeus. Pel que fa als 150 vols d'àmbit estatal programats per a aquesta jornada, la majoria són connexions amb grans ciutats, com Madrid, Barcelona i València. No obstant això, també hi ha alguns vols prevists amb origen o destinació a Gran Canària, Tenerife, Màlaga i Santiago de Compostel·la.

En una entrevista amb aquest mitjà, la presidenta del Govern, Francina Armengol, defensava que les Illes tenen "una economia molt lligada al turisme" i que "hi ha 200.000 famílies que en depenen". Davant aquest inici de temporada, Armengol assegura que "podem garantir que som la destinació mediterrània més segura i les perspectives de la temporada són molt bones, tant per al turisme d'àmbit estatal com l’internacional".

De fet, fa dos dies es va saber que les Balears apleguen el 6,1% de totes les reserves turístiques a l'estat espanyol després del final de l'estat d'alarma. Això situa l'Arxipèlag com a tercera província amb més reserves per darrere de Las Palmas i Màlaga, segons ha informat Europa Press a partir d'un informe publicat per AvailBook, el software de gestió de reserva d'Idealista. La fi de l'estat d'alarma i l'optimisme generat per la vacunació han fet que el nombre de reserves d'allotjaments turístics creixi un 33% en només una setmana a tot l'Estat.

Menorca tindrà més connexions

Aquesta setmana també s'ha sabut que les companyies aèries tenen interès a reforçar la seva connectivitat amb Menorca amb vista a aquesta temporada. Tot i la situació d'insularitat i dels canvis en la manera de viatjar que implica la pandèmia, tot apunta que arribar a l'illa aquest estiu serà més fàcil per al viatger procedent del mercat espanyol. Així ho han constatat des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) a Fitur.

Porta oberta al turisme

A partir de diumenge, els controls d'entrada a ports i aeroports que aplicava el Govern fins ara als turistes estatals es relaxen. L'anunci es va fer, igualment, a Fitur. "La gent que estigui vacunada amb una dosi des de fa 15 dies pot venir sense cap prova diagnòstica, i també les persones que visquin en una comunitat autònoma amb una incidència acumulada a 14 dies per sota de 60 casos per cada 100.000 habitants", va explicar Armengol dimecres. A més, per a la resta de viatgers bastarà presentar una prova d'antígens, encara que podran continuar duent una PCR si així ho desitgen. El ritme de vacunació i les dades epidemiològiques acompanyen aquest relaxament de mesures de control.

stats