Societat 21/05/2021

Les companyies aèries reforcen l'operativa amb Menorca a causa de l'increment de la demanda

Madrid, Barcelona, Palma i Bilbao són ciutats que gaudiran amb més connexions amb l'illa

Iván Martín
3 min
Susana Mora amb els responsables de les principals companyies aèries.

MaóMenorca es percep com una destinació segura i de confiança. Això ha fet que les companyies aèries reforcin la seva connectivitat amb l'illa de cara a aquesta temporada. Tot i la situació d'insularitat de Menorca i dels canvis en la forma de viatjar que la pandèmia ha portat amb si, arribar a l'illa serà aquest estiu més fàcil per al viatger procedent del mercat nacional. Així ho han constatat des de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) a les reunions que han mantingut amb representants de les diferents companyies aèries a Fitur.

Per a Iberia, Menorca és sens dubte una de les destinacions clau en la recuperació turística nacional d'aquest estiu, per la gran demanda cap a aquest destí. Juan Carlos Molina, delegat territorial de la companyia, i Guillermo González, director de vendes a l'Estat, han anunciat la forta aposta de grup per l'illa a través d'Iberia Express, a partir de juny, amb fins a 28 freqüències setmanals des de Madrid al juliol i agost. Els representants d'Iberia avancen que es reforçaran especialment les rutes des de Madrid de manera que la connectivitat amb Menorca enguany estarà en màxims històrics per a la companyia.

Des d'Air Nostrum, el seu director comercial, Juan Corral, i el director de Comunicació, Màrqueting i Relacions Institucionals, Antonio de Nó, expliquen que la companyia preveu recuperar en els mesos de juny a setembre el 70% de l'operativa que tenia programada amb l’illa el 2019, alhora que confien a poder allargar la temporada fins ben entrada la tardor, davant l'interès per viatjar a l'illa que també detecten per part de turistes de l'Estat.

En conjunt, aquest estiu sis companyies aèries (Vueling, Ryanair, Volotea, Iberia Express, Iberia i Air Europa) oferiran vols directes amb fins a 22 ciutats de l'Estat. Madrid, Barcelona, Palma i Bilbao concentren la major part de l'oferta, encara que ciutats més petites, que tradicionalment no comptaven amb vol directe a l'illa, com A Corunya o Santiago de Compostel·la, aquest estiu estaran connectades amb vol directe de Volotea, de manera que l'illa s'obrirà a nous mercats turístics d'origen.

Pel que fa a la via marítima, Menorca està connectada amb els ports d'Alcúdia i Palma (Mallorca), Barcelona i València a través de les companyies Trasmediterránea i Baleària.

Aquesta darrera companyia, davant les perspectives optimistes de la campanya, reforçarà des del mes de juny les seves connexions amb Palma i Barcelona, tant en el ferri convencional com en el fastferry. A més, enguany es manté la ruta internacional de passatgers amb Occitània, concretament amb el port de Toló, operada per Corsica Ferries.

Pel que fa a Europa, el mercat britànic i alemany mantenen la intenció de viatge a Menorca, i s'ha detectat un important interès del mercat italià per viatjar a l'illa el juny i juliol, segons les darreres dades aportades per l'informe de la consultora de Big Data per a destinacions turístiques Mabrian. La plataforma ha detectat que la demanda inspiracional cap a Menorca segueix sent molt activa, superior a 2019, cosa que fa preveure una recuperació més àgil de la destinació. Els principals mercats emissors continuen fent una forta aposta per Menorca aquest estiu: des del Regne Unit, cinc companyies aèries ofereixen connexions amb l'illa des de vuit ciutats; a Alemanya, quatre companyies operen amb sis aeroports diferents; cinc companyies i set ciutats enllaçades en el cas de França, i set aerolínies per altres aeroports a Itàlia. A més, la companyia alemanya Eurowings a partir del quatre de juliol, i fins a finals d'octubre, oferirà dos vols setmanals des de Colònia.

stats