L'arribada del descompte del 75% provoca una pujada de preus

El gran nombre de reserves registrat durant tot el dilluns ha implicat la desaparició de les tarifes més barates, que s'han venut molt aviat

La posada en marxa del descompte del 75% per al transport  aeri   per als residents  de les Illes Balears que ha  entrat  en vigor aquest dilluns ha provocat una pujada dels preus en nombrosos vols, ja que les tarifes més econòmiques s'han venut ben aviat gràcies a  l'alta  demanda registrada durant tot el dia.

Així ho ha confirmat Antoni Abrines,  president  de la patronal d'agències de viatges de les Balears , el qual, a més, ha explicat que el descompte s'ha estat aplicant correctament durant tota la jornada i que només s'han registrat dues incidències importants: la decisió de Ryanair de no aplicar el descompte fins dimarts i el retard a primera hora de les verificacions  dels certificats  de resident.

Tot i que a les xarxes algunes persones han denunciat que algunes aerolínies han pujat els preus en relació amb els de la setmana  passada , Abrines ha explicat que no tenen constància  que  s'hagin  produït  pujades de preus irregulars. "Sembla que el que ha passat és que molta gent ha esperat a la posada en marxa del descompte per fer la seva reserva i aquest dilluns s'han  produït  més vendes del que és habitual. Això ha provocat, i ho hem pogut constatar, que els vols amb preus més econòmics s'han venut", ha comentat.Els sistemes  de ' revenue  management' de les companyies implica que els preus  pugen  a mesura que les places d'un vol es van omplint, "i el que ha passat  és  que s'han anat omplint molts d'avions, que tal vegada feia dues setmanes que no venien places i que per tant tenien preus estables".

De tota manera Aviba  disposa només d'informació dels sistemes de venda que utilitzen, com Galileo  o Amadeus, pel que no poden saber com han anat les vendes a través de les webs de les  aerolínies .

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF