Economia 14/09/2022

El Consell de Mallorca destina 21 milions d'euros a millorar infraestructures turístiques

Es finançaran projectes que impulsin estratègies d'economia circular, per minimitzar la pressió sobre els recursos i la generació de residus

ARA Balears
1 min
Una imatge d'arxiu d'un dels balnearis de la platja d'Alcúdia.

PalmaEl Consell de Mallorca, a través del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics (CBAT), invertirà 21 milions d'euros en projectes de millora d'infraestructures turístiques i per al foment de la desestacionalització de l'oferta turística de l'illa. La convocatòria s'adreça als ajuntaments de l'illa i s'articula a través de dues línies d'ajuts, depenent del nombre de places turístiques de cada municipi o dels seus habitants.

Els consistoris podran presentar fins a dos projectes, segons la línia d'ajuts sol·licitada. Els seleccionats seran cofinançats entre el CBAT, on recaurà la major part d'aquestes ajudes, d'entre un 80% i un 90%, i els ajuntaments corresponents.

El pressupost prové de la venda de les places turístiques, tant d'establiments hotelers com d'allotjaments turístics, comercialitzades en els darrers cinc anys. L'objectiu d'aquesta subvenció és fomentar de manera directa i indirecta la competitivitat, la sostenibilitat, la diversificació i la desestacionalització de l'oferta turística, a més de promoure projectes per millorar la qualitat de les infraestructures.

La institució insular pretén finançar també projectes que impulsin estratègies d'economia circular, amb una vocació clara de minimitzar tant la pressió sobre els recursos com la generació de residus. "Continuam fent feina per ser destinació líder en sostenibilitat i circularitat, i ho feim també des de la inversió municipal, de la mà dels ajuntaments, fent que el Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics faci de palanca", ha expressat la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

stats