Economia 09/03/2022

El Consell de Mallorca llança una subvenció de 150.000 euros per incentivar l'economia circular a les empreses

Cada negoci podrà accedir a un màxim de 20.000 euros

1 min
La consellera insular de Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Residus, Juan Carrasco.

PalmaEl Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca ha llançat una subvenció per incentivar l'economia circular de les empreses de l'illa. Ho fa amb una línia de 150.000 euros, tot i que cada empresa o autònom podrà accedir com a màxim a 20.000 euros.

La consellera insular ha explicat que aquesta subvenció constata el que s'ha anat fent durant els últims anys sobre el concepte de la circularitat, "que està estès i està agafant força", ha apuntat Ribot. Alhora, la consellera s'ha referit als residus com "una oportunitat, no un problema", i ha destacat que "la Mallorca del futur serà sostenible o no serà".

Llavors, la convocatòria està enfocada a les empreses que es puguin plantejar posar en marxa mecanismes d'economia circular, "per potenciar i enfortir l'economia local". La línia de subvenció estarà enfocada en uns quants punts: l'ecodisseny de productes i serveis, models de negoci basats en la jerarquia de residus, serveis de retorn de productes usats i noves aplicacions en eficiència sostenible.

Finalment, la subvenció es tancarà el pròxim 21 de març i els projectes que podran entrar dins la convocatòria són els que estiguin compresos entre dia 1 de gener d'enguany i 30 de desembre d'aquest mateix 2022.

stats