Societat 08/03/2022

La biòloga Inmaculada Férriz, nova directora insular de Medi Ambient

Substitueix Josep Manchado, destruït el mes de gener per fer comentaris en contra del passaport covid

ARA Balears
1 min
Inmaculada Ferriz Murillo és la nova directora insular de Medi Ambient.

PalmaEl Consell de Mallorca ha anunciat que Inmaculada Férriz ha pres possessió aquest dimarts com a directora insular de Medi Ambient. Férriz és llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona i té un màster en Espais Naturals Protegits i un altre en Agroecologia. Substituirà en el càrrec Josep Manchado, que va ser destruït el mes de gener per fer comentaris en contra del passaport covid.

D'aquesta manera, Férriz es farà càrrec de l'àrea que inclou els diferents serveis de la Direcció Insular de Medi Ambient: Formació i Educació Ambiental, Parc Natural de sa Dragonera, Patrimoni Marítim, Pedra en Sec i Senderisme, Refugis de les Rutes Senderistes i la finca pública de Raixa.

El Consell ha subratllat que la nova directora insular destaca per l'experiència en projectes d'estudi i de gestió de la natura i pels bons coneixements sobre conservació dels valors naturals i dels ecosistemes balears. La presa de possessió de la directora es farà efectiva una vegada se n'hagi publicat el nomenament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cal recordar que la decisió de destituir l'anterior director, Josep Manchado, va rebre el suport de tots els partits. El Consell va explicar que la decisió es va prendre per "la pèrdua de confiança, així com les discrepàncies polítiques de la vicepresidenta del Consell, Aurora Ribot, amb Manchado".

Manchado va afirmar que el certificat covid "té claríssimes reminiscències nazis i feixistes". A més, va fer un escrit en què donava suport públicament al tennista Novak Djokovic, expulsat d'Austràlia per no haver acreditat que s'havia vacunat.

stats