Economia 11/08/2021

El Consell de Formentera crea un mecanisme per aturar festes il·legals als lloguers vacacionals

Es tracta d'una clàusula dins els contractes que compromet els llogaters a no organitzar-ne

ARA Balears
2 min
Els turistes firmaran aquesta clàusula que farà que si la incompleixen el contracte d'arrendament quedi anul·lat.

PalmaEl Consell Insular de Formentera ha posat en marxa un dispositiu per inhibir les festes il·legals que se celebren a les cases de lloguer vacacional. Segons han explicat des de l'executiu, es tracta d'una clàusula que s'inclou dins els contractes de lloguer que compromet els llogaters a no fer activitats molestes i contràries a la normativa contra el covid-19, com poden ser festes il·legals. En aquest mateix document, s'informa els hostes sobre les normes relacionades amb les restriccions de les reunions socials a cases i de la prohibició d'aquestes festes.

Aquest document farà que els turistes es comprometin a complir les normes, i se'ls informarà que, si no compleixen l'acord establert, el contracte quedarà suspès de manera immediata. Així, la presidenta del Consell insular de Formentera, Alejanda Ferrer, ha explicat que amb el document es pretén conscienciar el turista just en el moment de la seva arribada, perquè conegui les seves obligacions. Amb aquesta iniciativa es vol intentar prevenir el gruix d'aquestes festes il·legals i també donar suport jurídic als propietaris i efectius policials per actuar raviat en cas que es doni el cas.

Pel Consell, "una passa endavant"

La presidenta Ferrer ha explicat que per ells aquest document significa "una passa endavant" per poder ampliar la col·laboració entre entitats i poder donar una resposta unificada i àgil davant les actituds incíviques i il·legals d'aquesta mena. Una mostra d'això és que, quan la clàusula estigui firmada, s'enviarà a la Policia Local per, si és necessari, amb les dades es pugui obrir expedient i sancionar. Dins aquesta línia, el Consell també ha explicat que la setmana passada es va entregar a la Policia un llistat de cases amb dades dels propietaris o explotadors turístics per millorar les actuacions a l'hora d'aturar una festa.

stats