Societat 14/07/2021

Veïns del Banc de l'Oli, "indefensos" per les molèsties d'un lloguer turístic

Denuncien portades, arribades de matinada, brutor i festes en un pis vacacional del carrer del Sant Esperit de Palma

1 min
El pis de lloguer turístic del carrer del Sant Esperit.

PalmaAdela González, que viu al carrer del Sant Esperit de Palma, al barri del Banc de l'Oli, té la sensació de viure en una pensió. El 2018 un home va comprar el primer pis del seu edifici i va dividir la planta en tres apartaments per llogar-los a turistes. "Amb un veí renouer, pots negociar, però si cada setmana canvia la gent, és impossible", lamenta, perquè el canvi d'usos del pis li ha provocat molts maldecaps els darrers tres anys. "És una indefensió total", assenyala.

Portades, arribades de matinada, brutor i festes en les quals ha arribat a intervenir la Policia Local. Aquestes són algunes de les molèsties que González i l'Associació del Banc de l'Oli han denunciat a la Conselleria de Turisme, que és l'administració que té competència sancionadora.

"Una funcionària em va dir que el propietari té moltes denúncies i és reincident", comenta la veïna, però lamenta que no li ofereixen més informació i que les intervencions que s'hagin fet no han solucionat el problema. L'ARA Balears ha contactat amb fonts de la Conselleria, que s'han limitat a dir que no donen informació sobre casos concrets.

González assegura que el pis es va reformar il·legalment, i també ho ha fet saber a l'Ajuntament de Palma. El tresorer de l'Associació de Veïns del Banc de l'Oli, Joan Petro, que viu molt a prop del pis turístic, recorda que només fa un any i mig varen denunciar el propietari. Diu que si ja ha estat sancionat, caldria saber amb quina quantitat, perquè si només ha rebut una multa de 2.000 euros, ho continuarà fent.

stats