Economia 04/11/2021

Comprar un habitatge de luxe a les Balears serà més car

El Govern apujarà l'impost de transmissions patrimonials de l'11% a l'11,5% en el cas de les cases de més d'un milió d'euros

1 min
La pujada de l'impost de transmissions patrimonials s'aplicarà als habitatges de més d'pun milió d'euros.

PalmaUna de les mesures que el Govern ha previst als pressupostos del 2022 serà apujar l'impost de transmissions patrimonials en el cas dels habitatges que costin més d'un milió d'euros, el qual passarà de l'11% a l'11,5%. És a dir: a partir de l'any que ve serà més car comprar una casa de luxe a les Illes. La contrapartida a aquest augment és que l'Executiu farà una rebaixa d'aquest impost en les compres d'habitatges habituals de fins a 200.000 euros del 8% al 5% –el 2019 ja es va abaixar per primera vegada. En aquest cas, també s'elimina el requisit que aquesta rebaixa sigui només per a la compra del primer habitatge –sí que haurà de ser l'habitual.

Els pressupostos de l'any que ve també inclouen una ampliació de la deducció de 400 euros per lloguer d'habitatge a les famílies monoparentals amb un únic fill amb discapacitat i a les que tinguin dos fills o més, que s'equiparen a les famílies nombroses. A més, el Govern mantindrà deduccions fiscals vigents per a despeses d'escoleta, menjador o extraescolars; cursar estudis fora de l'illa de residència habitual; adquisició de llibres de text i aprenentatge d'idiomes estrangers; millora de la sostenibilitat de l'habitatge habitual; assegurances d'impagaments de lloguers; persones amb discapacitat; donacions a entitats del tercer sector i empreses de nova creació, entre d'altres.

stats