Economia 02/06/2020

Els comerciants de Menorca confien "salvar la temporada" els mesos de juliol i agost

Destaquen la importància de crear llocs de feina des del punt de vista "psicològic i econòmic"

Ivan Martin
1 min
El teixit comercial menorquí no dóna la temporada per perduda i espera remuntar.

MaóEl president de l’Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, confia “salvar la temporada” si l’activitat turística es recupera els mesos de juliol i agost. El màxim responsable de la patronal considera que els darrers anuncis del govern espanyol en matèria turística ajuden a deixar enrere el pessimisme inicial per passar a un moderat optimisme.

“A principi de juliol vindran els primers turistes i a poc a poc anirem remuntant. Si no es produeix un rebrot de covid-19, crec que salvarem la temporada i la situació dramàtica no ho serà tant”, ha assenyalat. De tota manera, Vicente Cajuso reconeix que la temporada “no serà com les d’anys anteriors”, però recorda la importància de recuperar llocs de feina els pròxims mesos: “És clau des del puint de vista psicològic i econòmic, perquè poder cotitzar dos o tres mesos seria una injecció de moral i ajudaria a reduir l’impacte de l’aturada d’activitat de les darreres setmanes”.

Els comerciants agraeixen la responsabilitat dels ciutadans per complir les mesures preventives de seguretat als establiments. Malgrat això, fan una crida a no relaxar-se i a perseverar en l’ús de mascaretes i mantenir la distància social. D’altra banda, Cajuso ha criticat els canvis de circulació introduïts per l’Ajuntament de Maó al port, una mesura que, segons Ascome, “no es veu amb bons ulls a causa de la manca d’aparcament”. Per aquest motiu, adverteixen que hi ha risc de perdre clients i demanen una planificació “a llarg termini i més inversió”.

stats