Economia 28/12/2020

El comerç minorista de les Illes lidera la caiguda de vendes i ocupació

Durant els onze primers mesos de l'any, ha disminuït un 15,8% el negoci i hi ha hagut un 7% menys de llocs de feina

Ara Balears
1 min
Botigues de Palma amb les portes tancades

PalmaEl comerç minorista de les Illes Balears és el que més vendes ha perdut i on s'han destruït més llocs de feina en els onze primers mesos de l'any, en comparació amb la resta de comunitats autònomes, segons ha informat l'agència Efe a partir del darrer informe publicat aquest dilluns per l'Institut Nacional l'Estadística (INE). En total, la caiguda acumulada és del 15,8% del negoci i un 7% menys d'ocupació.

Segons les dades de l'INE, el novembre les vendes del comerç balear varen caure un 6,2% en comparació amb el mateix mes del 2019, mentre que la mitjana estatal és d'una baixada del 5,8%. Respecte de l'ocupació, el mes passat hi va haver un 7,2% menys de treballadors en el sector que l'any anterior. En el conjunt de l'Estat, la mitjana ha baixat un 3,5%.

Ni el Black Friday ni les rebaixes han servit per evitar aquesta caiguda de les vendes del comerç al detall en el conjunt d'Espanya el mes de novembre, per tant la tendència continua a la baixa, una tendència prolongada des de març, quan es va declarar el primer estat d'alarma, segons l'INE.

Per regions, només a Madrid varen créixer les vendes al detall, un 0,6%, ja que a la resta d'autonomies l'índex va disminuir en taxa interanual al novembre, amb les Canàries (14,1% menys), Andalusia (10,5%) i Catalunya (9,7%) al capdavant.

stats