Economia 13/05/2020

Ciutadella concedirà 560.000 euros per ajudar el petit comerç i reactivar l'activitat

L'Ajuntament reprèn les obres públiques un cop s’ha deixat enrere la paralització derivada de l'estat d'alarma

Ivan Martin
1 min
L'equip de govern anunciarà a les pròximes hores un paquet de mesures per a minimitzar els efectes de la Covid-19.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella aprovarà una convocatòria d'ajuts per al petit comerç del municipi per un import de 560.000 euros. Es tracta de la línia de subvencions més importants que una administració d'àmbit local concedeix per combatre les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària causada pel coronavirus. Amb aquesta acció es pretén revitalitzar l'activitat i reduir la manca d'ingressos en els establiments considerats no essencials.

Dels 560.000 euros, 300.000 corresponen a fons propis del consistori, mentre que els 260.000 euros restants arribaran del Consell de Menorca. Les ajudes van dirigides a tots aquells negocis que es mantinguin oberts durant tot l'any i s'hagin vist afectats pel tancament obligatori decretat per l'estat d'alarma. Cal dir que en aquest grup s'hi inclouen bars, cafeteries, salons de bellesa o perruqueries, entre d'altres. La subvenció serà de 700 euros, i en el cas dels establiments que només obrin la temporada turística, de 350 euros.

D'altra banda, l'Ajuntament ha reactivat les obres a diferents punts del municipi un cop s’ha deixat enrere la paralització derivada de l'estat d'alarma. És el cas de les actuacions a Son Carrió, on les intervencions es varen iniciar la setmana passada després d’haver frenat el seu inici, que estava previst per a començament d’abril. Cal destacar, també, que s’han tornat a engegar les obres de la zona verda del costat del cementiri vell. En aquest punt s’estan executant les millores previstes en el projecte inicial consistent a incrementar la il·luminació de la zona, noves voreres, enderroc de les edificacions existents i configuració d’un passeig a la vorera del cementeri.

stats