Societat 27/04/2020

El servei d'ajuda domiciliària de Ciutadella atén 106 persones cada dia

S'estan gestionant 70 ajudes econòmiques, 45 en concepte de lloguer de l’habitatge i 22 de manutenció

Ivan Martin
2 min
L'activitat dels serveis socials a Ciutadella s'ha incrementat durant el confinament.

CiutadellaEls Serveis Socials de l’Ajuntament de Ciutadella ha intensificat durant l’estat d’alarma la resposta a les necessitats derivades de la crisi sanitària causada pel coronavirus. Segons el Consistori, les peticions i ajudes tramitades s’han doblat en comparació amb la xifra d’anys anteriors. La prioritat han estat la gent gran, les persones dependents, els infants i les famílies vulnerables.

El servei d'ajuda a domicili ha atès diàriament 106 persones, quatre de les quals són usuaris nous que s'hi han incorporat perquè, arran d'aquesta situació d'estat d'alarma, s'ha detectat que són d'alta vulnerabilitat. Algunes d'aquestes persones són dels diferents centres de dia que hi ha al municipi (de persones grans i de discapacitat i salut mental). Diàriament es reparteix menjar a domicili a 59 persones a través de la Fundació de Persones amb Discapacitat.

D’altra banda, un total de 129 infants de 0 a 12 anys que tenien una beca de menjador continuen rebent un ajut per menjar a través d'una targeta que la Conselleria d'Educació del Govern balear ha gestionat per tal de no desatendre les necessitats dels infants més vulnerables. A través del Consell, i en coordinació amb els Serveis Socials i el Patronat d'Escoletes infantils, també s'han atorgat 50 targetes de menjador a famílies que s'ha detectat que en aquests moments de crisi sanitària tenen dificultats per cobrir aquesta necessitat de manutenció.

Finalment, s’ha col·laborat en la tramitació de 84 sol·licituds de Renda Social Garantida que es donen a través del Govern balear, i s’han donat 58 ajudes d’urgent necessitat per cobrir necessitats bàsiques en situació d’urgència per un import total de 5.600 euros. S'estan gestionant 70 ajudes econòmiques, 45 en concepte de lloguer de l’habitatge i 22 de manutenció per a persones o famílies en situacions especialment vulnerables des de l’inici de l’estat d’alarma: la majoria per cobrir despeses relacionades amb l’habitatge, però també de manutenció, per un import total de 55.000 euros.

stats