Mobilitat
Economia 12/08/2022

La CAEB i els taxistes col·laboraran per resoldre la "saturació" del sector d'enguany

Sol·licitaran reunions tant amb el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma com amb la FELIB i els ajuntaments amb més demanda turística

ARA Balears
2 min
Vaga de taxis

PalmaLa Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) ha acordat col·laborar amb els taxistes per solucionar la gran demanda d'aquest estiu, la qual ha saturat el sector per falta de vehicles. Concretament, han decidit fer un front comú empresarial davant de les administracions autonòmica, insular i locals perquè les reclamacions del sector siguin assumides.

El president de l'Agrupació Empresarial de Taxis de la FEBT, Antoni Bauzá, també ha explicat a la presidenta de la CAEB, Carmen Planas, quines accions són imprescindibles per millorar la situació dificultosa que pateixen. Aquestes són convocar més cites per obtenir el permís municipal de conductors de taxi a Palma; posar fi a la regulació del servei de taxis en temporada baixa que limita la circulació dels vehicles a 12 hores diàries, amb el consegüent perjudici per als conductors; augmentar el nombre de models de vehicles homologats per circular com a taxis a l'Ajuntament de Palma; resoldre els nombrosos embussos, sobretot a les vies d'accés a l'aeroport, incorporant un carril VAO de preferència per als vehicles professionals; incrementar l'emissió de llicències temporals en cas d'algunes localitats de les Balears i eliminar la prohibició de la recollida al port, a l'aeroport i a la Platja de Palma durant nou dies al mes per part dels taxistes de Palma.

Punts tractats

Aquest divendres, Planas s'ha trobat amb el president de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), Rafael Roig, qui anava acompanyat de Bauzá. En la reunió s'han posat de manifest les enormes dificultats existents per fer front a la demanda de taxis, sobretot en temporada alta, i a les nombroses queixes que estan rebent de la població resident, turistes i sectors empresarials com l'hoteler, comercial i de restauració, entre d'altres.

Així mateix, el president de l'Agrupació de Taxis ha traslladat, tant a la presidenta de la CAEB com al president de la FEBT, el rebuig a la implantació a les Balears de plataformes d'Uber i Cabify. Finalment, s'ha acordat sol·licitar una reunió amb el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma, Francesc Dalmau, per plantejar tota la problemàtica relativa al taxi a Palma, així com reunions també amb la Federació d'Entitats Locals de les Balears (FELIB) i els ajuntaments amb més demanda turística, amb la finalitat de plantejar un possible augment de llicències temporals a les Illes.

stats