Economia 01/08/2023

Balears, la segona regió amb major ocupació en el lloguer turístic a l'agost, amb un 90%

Entre les destinacions més cercades en les dues darreres setmanes per allotjar-se aquest mes que comença, Mallorca ocupa el primer lloc

2 min
Turistes arribant al seu apartament de lloguer.

PalmaLa pressió humana a les Balears augmenta any rere any, a causa també del creixement del nombre de visitants. I és que només durant el 2022 es van batre rècords en sis ocasions de persones que es trobaven, al mateix temps, en territori illenc, ja que durant els mesos de gener, abril, maig, setembre, novembre i desembre es va arribar a màxims històrics.

Aquesta quantitat de visitants opta majoritàriament per allotjar-se en hotels, però també en pisos de lloguer turístic. De fet, segons les dades del portal vacacional Holidu, les Balears són la segona regió amb major ocupació en aquests allotjaments a l'agost, ja que registren un 90% juntament amb Catalunya, i per darrere del País Valencià, que registra la major ocupació amb un 92%. En el conjunt d'Espanya, per la seva banda, aconsegueixen una ocupació del 85% el mes d'agost i registren gairebé una mitjana de 174 euros per nit.

A més, entre les destinacions més cercades les últimes dues setmanes per al mes d'agost, Mallorca ocupa el primer lloc com la més sol·licitada, seguida de Tenerife. En tercera posició, es troba la destinació per excel·lència amb aigües turqueses, Menorca, mentre que Eivissa es col·loca en el quart lloc entre les illes més cercades.

Els establiments d'apartaments turístics: més cars, però també més plens que el 2022

A més d'hotels i apartaments de lloguer turístic, els visitants també opten, cada cop més, per allotjar-se a establiments d'apartaments –com estudis, xalets, vil·les o bungalows– segons les darreres xifres publicades aquest dimarts per l'Institut Balear d'Estadística (Ibestat). De fet, en el primer semestre del 2023 el nombre de places ocupades en aquests establiments ha crescut un 17% respecte del mateix periode de 2022. I és que mentre que durant els primers sis mesos del 2022 hi hagué un 35% de llits ocupat, aquest 2023 n'hi ha hagut un 41%.

Però el creixement no s'ha registrat únicament respecte del 2022, sinó també en comparació amb el 2021 i el 2019. En aquest sentit, el nombre de places ocupades ha crescut un 112% i un 3,4% respectivament. No obstant això, cal recordar que el 2021 van ser menys de la meitat de places ocupades, encara estaven vigents algunes restriccions derivades de la pandèmia. Per illes, Mallorca és la que més ha crescut, amb un 12%; Menorca amb només un 1%, i Eivissa i Formentera amb un 3,32%

stats