Economia 05/03/2021

Les Balears rebran 4,9 milions d'euros per crear "borses de cura professional"

El pla Corresponsables està pensat per oferir a les famílies amb fills menors de 14 anys una atenció per afavorir la conciliació familiar i laboral

ARA Balears
2 min
Un jove entrant a una escola.

PalmaLes Illes Balears rebran 4,9 milions d'euros del pla Corresponsables, una iniciativa pensada per crear "borses de cura professional" a les comunitats autònomes i oferir a les famílies amb fills menors de 14 anys atenció a domicili per afavorir la conciliació familiar i laboral, segons ha informat l'agència Efe.

Aquest pla, que està dotat amb 190 milions d'euros, s'aprovarà dimarts que ve en el Consell de Ministres, però, segons fonts del Ministeri d'Igualtat, l'acord s'ha de ratificar a la Conferència Sectorial d'Igualtat que es farà el mes d'abril.

L'objectiu de crear aquestes borses, en les quals s'invertiran la majoria dels diners, és poder donar un servei d'un nombre determinat d'hores setmanals a menors de 14 anys. A més de donar l'ajuda a domicili, també es podrà donar en dependències públiques com escoles, centres municipals i poliesportius.

Per poder accedir a aquest servei, es tindrà en compte el nivell de renda i les càrregues familiars, i es prioritzarà atendre famílies monoparentals, víctimes de violència masclista, desocupades de llarga durada o dones majors de 45 anys.

El pla també cerca crear ocupació de qualitat entre persones joves de diferents perfils professionals, com tècnics d'activitats socioculturals, monitors d'oci i temps lliure, tècnics superiors d'animació socioesportiva, educació infantil i auxiliars de guarderia i jardí d'infància.

Des d'Igualtat remarquen que es tracta d'una política pública feminista i considera que aquest pla és un "projecte llavor", ja que per primera vegada l'Estat es farà corresponsable de la conciliació de les famílies.

Per distribuir aquests fons entre les diferents comunitats autònomes es tindrà en compte la població menor de 14 anys, la superfície, la dispersió de la població i les grans urbs, a més de les especials característiques de les illes i de Ceuta i Melilla.

stats