Economia 01/09/2021

Les Balears ja reben el 70% dels turistes del 2019

La presidenta del Govern ha dit que aquesta temporada ha estat "infinitament millor que el que moltes persones plantejaven"

ARA Balears
2 min
Turistes a la Platja de Palma

Palma"Una temporada infinitament millor que el que moltes persones plantejaven". Així ho ha assegurat aquest dimecres la presidenta del Govern, Francina Armengol, després de mantenir una reunió amb els principals representants dels agents socials i econòmics del sector turístic i el Consell de Mallorca. En concret, segons han informat en un comunicat, Armengol ha explicat que de juny a juliol s’ha duplicat el nombre de turistes i s’ha assolit el 67% dels visitants que arribaren el juliol del 2019.

Així, les Illes han estat la comunitat autònoma que més s'ha recuperat des d’aquesta data. "Aquest juliol hem recuperat dos de cada tres turistes que teníem el 2019", ha afirmat. En aquest sentit, la presidenta ha remarcat que les "Illes han liderat el mercat turístic internacional”, ja que han rebut el 30% del total d’arribades a l’Estat. A més, en termes de despesa turística, la presidenta ha subratllat que un de cada tres euros que ha gastat un turista internacional a Espanya s'ha gastat a les Illes Balears, amb una despesa total de 2.984 milions d’euros fins a juliol.

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha apuntat que "s’ha demostrat que Mallorca ha estat líder com a destinació segura i de qualitat, que ha merescut la confiança dels turistes tant espanyols com internacionals i que som els que millor hem reaccionat a la demanda gràcies a l’esforç de tothom, a la feina del Consell en promoció i accions conjuntes per allargar temporada i mantenir l’activitat el màxim de temps possible". També ha destacat l'oportunitat dels fons europeus en la recuperació i transformació econòmica.

Allargament de la temporada

Davant d’aquestes dades i amb l'objectiu d’allargar la temporada al màxim possible, Armengol ha anunciat que el Govern posarà en marxa una nova convocatòria de l’estratègia de comàrqueting, valorada en 2,5 milions d’euros. La presidenta ha explicat que es fa feina per "garantir la connectivitat estatal fins al mes de desembre i de l’internacional fins al 31 d’octubre per poder allargar la temporada a les quatre illes".

stats