Economia 12/04/2023

Les Balears, la comunitat on més augmenta el preu del lloguer el primer trimestre

En un any ha incrementat un 25%, la pujada més gran de l'Estat

ARA Balears
1 min
La majoria d'habitatges de preu més baix no són una alternativa per a famílies perquè tenen molt pocs metres quadrats.

PalmaEl preu del lloguer a les Balears ha experimentat durant el primer trimestre de l'any un increment d'un 25,6% respecte del març de 2022. Segons assenyala l'informe de pisos.com, és la pujada més important de tot l'Estat. El pis tipus de lloguer a l'Arxipèlag va registrar el març de 2023 un preu mitjà de 15 euros per metre quadrat. Amb aquestes dades, les Illes són la comunitat amb la mensualitat més cara.

Quant a les capitals, Palma va marcar un preu mitjà de 14,98 euros per metre quadrat, i se situa en el quart lloc en la llista de les més cares a Espanya. Amb tot, va registrar una pujada enfront de desembre d'un 7,34% i d'un 26,8% respecte de fa un any.

A Espanya, l'habitatge per llogar va tenir un preu mitjà de 10,61 euros per metre quadrat. Aquesta xifra va marcar un ascens mensual d'un 1,14% i trimestral d'un 1,14%. Interanualment va créixer un 4,64%.

El director d'estudis de pisos.com, Ferran Font, ha subratllat que l'oferta cada vegada és més limitada, "la qual cosa dispara els preus i converteix la cerca de lloguer en una carrera molt competitiva". En aquest sentit, Font indica que "comprar per llogar és un negoci rodó i voler obtenir una atractiva rendibilitat és legítim, però no cal creuar certes línies vermelles".

stats