L'atur es dispara un 75,7% a Palma en un any

La xifra de desocupació de joves registra un augment del 140%

L'atur a Palma ha augmentat un 75,7% en comparació amb les xifres recollides l'any passat. Segons les dades publicades per PalmaActiva, actualment 30.610 residents a Palma es troben a l'atur. Per la seva banda, l'Ajuntament de Palma ha remarcat que la taxa d'atur del mes de juny no va sofrir grans canvis en comparació amb el mes de maig.

A través d'una nota de premsa, l'Ajuntament de Palma ha remarcat que aquest increment està motivat per les conseqüències de la crisi del coronavirus i ha recordat que tots els sectors econòmics de Palma s'han vist afectats per la pandèmia.

Una altra de les dades que han registrat major augment ha estat la xifra de desocupació de joves de Palma, que ha crescut un 140% respecte del juny del 2019, mentre que la xifra del col·lectiu de persones majors de 45 anys sense treball va augmentar un 39%.

Pel que fa a la taxa de desocupació en persones aturades menys de tres mesos va disminuir un 24,67% en comparació amb el maig d'enguany i l'atur de llarga durada a Palma va augmentar el juny un 4,65% respecte del mes anterior.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF