Economia 20/04/2022

Les Balears rebran 80 milions d'euros en ajudes autonòmiques de l'Estat

El Govern calcula que aquesta millora pot duplicar els projectes beneficiats i augmentar el volum d'ajudes fins a 16 milions anuals

ARA Balears
1 min
Reunió entre la conselleria d'Hisenda, Rosario Sánchez, el conseller de Fons Europeus, Miquel Company i els agents econòmics de les Balears.

PalmaL'Estat incrementarà les ajudes autonòmiques per a les Illes Balears per al període 2022-2027. La Conselleria d'Hisenda i la Conselleria de Fons Europeus han informat que aquestes ajudes tindran una inversió subvencionada de prop de 80 milions d'euros. Segons les primeres estimacions del Govern, aquesta millora a les Balears pot duplicar el nombre de projectes beneficiats i augmentar el volum d'ajudes un 800%, fins a 16 milions anuals.

Les ajudes autonòmiques estan enfocades a incentivar la competitivitat, és per això que cobriran el 35% de les inversions de les petites empreses, el 25% a les mitjanes i el 15% a les grans empreses a tots els municipis i totes les Illes. El cas és que fins a enguany no tots els territoris tenien opció a subvenció, però dins el nou període del 2022 al 2027, es preveu que sigui així.

En concret, es tracta d'ajudes directes que concedeix el govern d'Espanya, que també poden ser finançades amb fons europeus, i es destinen a empreses que impulsen projectes d'inversió a partir de 900.000 euros i que compleixin una sèrie de requisits.

Durant l'anterior període 2017-2021, els percentatges d'ajuda a les empreses de les Balears varen assolir els 740.000 euros de mitjana. En total, els projectes aprovats a les Illes en aquest període, amb una inversió global de 61,2 milions, varen rebre 7,4 milions en ajudes. Així mateix, la inversió dins aquest període només s'havia enfocat a certes zones de Mallorca i Eivissa.

stats