Economia 24/08/2021

Air Nostrum és l'única aerolínia que s'ha presentat per cobrir l'OSP entre Menorca i Madrid

Divendres passat, 20 d'agost, es va exhaurir el termini per presentar propostes i només en va constar una

ARA Balears
1 min
Un avió d'Air Nostrum a l'aeroport de Son Sant Joan.

PalmaLa companyia d'Iberia Regional, Air Nostrum, ha estat l'única que s'ha presentat per cobrir la ruta d'Obligació de Servei Públic (OSP) entre Menorca i Madrid. El termini per inscriure propostes va acabar el 20 d'agost amb l'única proposta sobre la taula d'Air Nostrum. Fonts del Govern han explicat que la Direcció General de Transport Marítim i Aeri ha mantingut diverses reunions amb la Direcció General d'Aviació Civil amb l'objectiu que la licitació i la formalització del contracte es facin com més aviat millor.

Segons sembla, la intenció de l'Administració és permetre que abans de l'entrada en vigor del contracte, la companyia guanyadora, que difícilment no seria Air Nostrum, pugui posar a la venda les places disponibles amb un espai de temps suficient per començar a comercialitzar els bitllets i donar el servei adient als passatgers.

L'Administració, així mateix, espera que no se sobrepassin els terminis de legitimació de la documentació presentada. Tenint en compte que únicament s'ha presentat una companyia, no preveuen complicacions amb la licitació, i si tot és correcte, que es pugui començar a operar amb agilitat. El Govern confia que, un cop el concurs estigui finalitzat, "la companyia ja pugui oferir places als passatgers per a la ruta entre Menorca i Madrid en règim d'OSP".

Alhora, fonts de l'Executiu també han assegurat que continuaran en contacte amb l'empresa després de l'adjudicació, perquè tenen intenció d'accelerar la gestió al màxim a causa de la gran demanda social que té la ruta entre l'illa balear i la capital de l'Estat.

stats