Política 20/01/2021

El Govern trasllada a Madrid una proposta d'OSP per a la ruta entre Menorca i Barcelona

El preu mitjà s'estableix en 60 euros per trajecte i sense descompte de resident

Ivan Martin
1 min
El conseller Marc Pons en el Parlament en una foto d'arxiu.

MaóEl Govern balear ha presentat al Ministeri de Foment una proposta d'Obligatorietat de Servei Públic (OSP) per a la ruta Menorca-Barcelona. Així ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Mobilitat de l'Executiu autonòmic, Marc Pons, qui ha destacat que la iniciativa sorgeix de l'encariment de les tarifes detectat l'estiu passat. "Passar del 50 al 75% del descompte de resident suposà un augment dels preus d'un 33% a l'estiu i del 15% a l'hivern. El preu referència amb el 50% estava al voltant dels 60 euros, mentre que amb el 75% ha pujat fins als 72 euros, ha explicat.

Pons ha recordat que la ruta Menorca-Barcelona és utilitzada per més de 800.000 passatgers anuals i es tracta d'una connexió estacional. D'aquests, el 28% són residents i el 72% restant, no residents, la majoria dels quals estan estretament vinculats a la temporada turística. La proposta traslladada a Foment sol·licita l'OSP en obert, és a dir, que qualsevol companyia aèria pot operar durant tot l'any amb uns preus condicionats, estipulats en 60 euros per trajecte i sense el descompte de resident.

El menorquí s'ha mostrat satisfet amb la proposta, que respon a l'alarma social que va generar l'encariment del preu dels bitllets. En aquest sentit, Marc Pons recorda les situacions que es van trobar: "Vam detectar preus que en alguns casos arribaven als 500 euros", i afegeix: "La proposta estableix un màxim de 180 euros de preu mitjà. També exigim un mínim de sis freqüències (tres anades i tres tornades), a les franges de matí, migdia i nit". El conseller creu que l'opció que planteja el Govern "afavoreix totes les parts", i així ho ha justificat: "El govern espanyol s'estalvia 2 milions d'euros en subvencions i els passatgers, un total de 7,5 milions d'euros".

stats