Festival de Teresetes
Cultura 07/05/2024

El XXVI Festival de Teresetes acollirà més de 50 actuacions fins al 12 de maig

La plaça Major de Palma serà l'epicentre de les activitats familiars divendres 10, de les 17 a les 20 h, i dissabte 11, entre les 11 i les 14 h i de les 17 a les 20 h

ARA Balears
2 min
Presentació Festival Teresetes

PalmaEl XXVI Festival Internacional de Teatre de Teresetes ha arrancat aquesta setmana i finalitzarà el 12 de maig amb una programació d'una cinquantena d'espectacles repartits entre Mallorca i Menorca, on hi haurà cabuda per a actuacions de dansa, contacontes, teatre d'ombres i màscares, entre d'altres. La directora del festival, Aina Gimeno, ha explicat que el públic veurà "l'evolució del gènere en fusió amb altres" al llarg de les sis jornades, en les quals col·laboren 17 municipis de Mallorca i 2 de Menorca.

En total, hi haurà 56 actuacions a Mallorca (30 a Palma i 26 a la Part Forana) i 3 a Menorca a càrrec de sis companyies mallorquines, una de menorquina, nou d'estatals i quatre internacionals, que procedeixen de França, l'Uruguai, Itàlia i Bèlgica. A més, hi haurà nou estrenes a escala autonòmica i estatal, respectivament. La iniciativa té un pressupost de 50.000 euros i, entre les novetats d'aquesta edició, Gimeno ha destacat la inclusió de l'exposició Mirar la realitat amb nous ulls en relació amb l'espectacle L'arca de Neo, a la sala Amantina del Teatre Mar i Terra.

Pel que fa al Punt Teresetes 2024, la plaça Major de Palma serà l'epicentre de les activitats familiars divendres 10, de les 17 a les 20 h, i dissabte 11, entre les 11 i les 14 h i de les 17 a les 20 h. Hi haurà zona de jocs i tallers que tenen com a finalitat, ha manifestat la directora, acostar el festival a la població. D'altra banda, les jornades professionals tindran lloc dia 9, de 17 a 19.30 h, i dia 10, de 10 a 14.30 h, a Can Balaguer, on s'abordarà la innovació en el gènere i altres qüestions amb experts procedents d'Anglaterra, Itàlia, Portugal, França i Catalunya.

Segons Gimeno, "aquestes jornades són importants per veure el producte d'aquí i que els professionals vegin que tenen les portes obertes a l'exterior". Al seu torn, les accions socials del festival, que compten amb el suport de la Fundació Caixa Colonya, es dirigiran a persones amb discapacitat i en situació de risc d'exclusió amb tres funcions als centres Asnimo, Joan XXIII i Mater.

Companyies

Durant la roda de premsa, tres companyies van exposar el contingut dels seus espectacles com, per exemple, l'actriu Laura Burgaya, de la productora Em Sembla una Bona Idea, qui ha explicat que escenificarà el conte La girafa i la balena. Per part seva, la productora Centimets Teatre interpretarà l'espectacle Rondalletes 0-99, en la qual a partir d'objectes quotidians s'ofereix una nova reinterpretació de la música de Joan Bibiloni.

Finalment, Gimeno ha indicat que la productora Viatge al Món de n'Aina recrearà el món fantàstic de la protagonista d'El taller imaginari: la reina dels embulls a partir de diferents tècniques de les teresetes. La presentació ha comptat amb la presència de la consellera insular de Cultura, Antònia Roca; el director general de Música i Arts Escèniques de Cort, Rafel Brunet; el responsable d'Estalvi Ètic de Caixa Colonya, Juanjo Caldès; la regidora de Cultura de Porreres, Maria Antònia Melià, i el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics, Llorenç Perelló.

stats