Alternatilla Jazz Festival 2022
Cultura 04/12/2022

Xan Campos Trio obre el camí del Jazz a Sant Llorenç

Els músics gallecs han tancat la primera setmana de l’ALternatilla Jazz Festival

Alternatilla Jazz
2 min
Xan Campos Trio

"Em fa molt feliç conèixer els pobles del món d'aquesta manera: anant-hi a fer música". Així s'ha presentat el pianista gallec Xan Campos als assistents d'avui a la Sala36 de Sant Llorenç des Cardassar. Una presentació que ha estat sentida, perquè ha dit compartir completament l'essència de l'Alternatilla Jazz Festival, és a dir, descentralitzar la programació musical. Segurament el més senzill seria concentrar tots els concerts als grans nuclis urbans de Mallorca, però si fos així, l'essència i el motiu de voler estendre la música per tots els racons de l'Illa no existiria. "Jo també visc a un poble!", deia Campos, entusiasmat i agraint la vetllada.

Ja parlant de música, Xan Campos Trio venien a presentar Realismo, el seu últim disc. Jazz transgressor, que es separa del classicisme. Bona mostra d'aquestes paraules són els diferents pedals d'efectes que duu Campos al seu piano, aconseguint sons diferents, samplers i altres que fan que el seu espectacle tengui un toc diferencial.

A Campos l'acompanyen Horacio Garcia al contrabaix i Iago Fernández a la bateria. Dos músics excepcionals: si bé el primer té llicència per conduir la melodia en moltes ocasions amb el contrabaix, Fernández defuig amb molta gràcia i encert del ritme clàssic del jazz per fer adonar al públic que està presenciant quelcom diferent.

Melodies amples que es fan grans a mesura que avança el tema, movent-se com les ones sonores esbiaixades i primes, constants i perpetuant l'espai que els envolta. Amb alguns d'aquests temes, com As Voluntades, Amoria o Fame Noir, semblava que si tancaves els ulls podies imaginar-te escenes de pel·lícules perfectament detallades dins els ulls.

Jazz, músics i públic agraït per un concert diferent a un lloc diferent. Això és l'Alternatilla Jazz Festival, que només ha acabat la primera setmana i encara n'hi queda una altra de sencera.

stats